Deel dit artikel
-

Yahoo en Icahn sluiten compromis

Het gesteggel over de vorming van een nieuw Yahoo-bestuur is bijna ten einde. Het bedrijf en Carl Icahn zijn in goed overleg tot een gezamenlijk standpunt hierin gekomen.

Tijdens de aankomende aandeelhoudersvergadering zullen 8 leden van het huidige bestuur zich weer herkiesbaar stellen: Roy Bostock, Ronald Burkle, Eric Hippeau, Vyomesh Joshi, Arthur Kern, Mary Agnes Wilderotter, Gary Wilson and Jerry Yang.

Robert Kotick heeft besloten zich niet herkiesbaar te stellen. Yahoo weet in eufemistische termen te melden dat dit is ‘vanwege de compromis met Icahn’.

Eerder wilde Icahn het hele Yahoo-bestuur nog wippen en kwam zelf met een alternatief bestuur. Na overleg is nu ebsloten dat het nieuwe bestuur wordt uitgebreid naar 11 leden. Icahn, die al heel wat bedrijven achter de broek aan heeft gezeten, verovert zelf een plekje in het komende bestuur van Yahoo. Dat wil zeggen, als de aandeelhouders tijdens de vergadering hier nog mee akkoord gaan. De overige 2 plekken worden door het bestuur opgevuld met mensen van de lijst die Icahn heeft opgesteld.

Als onderdeel van het compromis trekt Icahn zijn genomineerden voor een alternatief bestuur terug. Daarnaast zet hij zijn Yahoo-aandelen in om zijn stem uit te brengen op het bestuur van Yahoo. De investeerder heeft bijna 70 miljoen aandelen Yahoo in zijn bezit, wat gelijk staat aan 4,98 procent van alle uitstaande aandelen.

Volgens bestuursvoorzitter Roy Bostock is deze beslissing in het belang voor Yahoo gemaakt. Icahn, die anders niet vies is van een kritische noot of wat vuilspuiterij laat dit maal weten ‘erg content te zijn met de compromis’. Hij zegt ‘zich te verheugen op de samenwerking met het bestuur en management van Yahoo’. Het kan verkeren. Dezelfde man wilde eerder Jerry Yang als bestuurvoorzitter nog weg hebben omdat deze laatste ‘sabotage‘ zou hebben gepleegd in het overnameproces met Microsoft.

Ook Yahoo laat met de compromis een andere kant van zichzelf zien. Op de site van Yahoo is nu nog op een eerder aangemaakte pagina voor de aandeelhouders te lezen dat het alternatieve bestuur van Icahn niet de juiste keuze is voor Yahoo. Hierop staat ook een overzicht van de bedrijven waar Icahn zich mee heeft bemoeid en de bijbehorende koersdalingen en -stijgingen. Van de 15 bedrijven zijn de aandelen van maar liefst 13 bedrijven flink gedaald in waarden.

Bron foto: Yodel Anecdota (CC)

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond