Deel dit artikel
-

Yahoo in gesprek voor overname wireless portal

Yahoo is in gesprek met het Finse telecombedrijf Sonera om een belang te nemen in de wireless portal Zed van Sonera. Yahoo zal in eerste instantie een minderheidsbelang nemen, later gevolgd door een volledige overname, zo meldt de Wall Street Journal.

Yahoo zal volgens de krant een belang van dertig procent nemen in Zed en zal volledig overgenomen worden als bepaalde omzetdoelstellingen gehaald zijn. Er zijn meerdere partijen geïnteresseerd in een overname van Zed, maar geen enkele is zover gevorderd als Yahoo, meldt de Wall Street Journal.

Zed is een portal die toegankelijk is via zowel vast als mobiel internet. Er worden diverse internetdiensten aangeboden, waaronder nieuws en spelletjes. De opzet is daarmee gelijk aan die van andere telecombedrijven, zoals Vodafone, dat actief is met Vizzavi. Zed is actief in vijf landen, naast Finland, ook Zweden, Duitsland, Engeland, Italië en de Filipijnen.

Het gaat niet al te best met de wireless portals, signaleert de Wall Street Journal. Ze worden door hun moederbedrijven, die er zelf ook slecht voor staan in vergelijking met enkele jaren geleden, kritisch bekeken. Het Zweedse Telia, dat samengaat met Sonera, sloot eerder dit jaar zijn portal Speedy Tomato.

Binnen enkele dagen zullen Yahoo en Sonera overeenstemming bereiken over een overnamebedrag, aldus de krant. Zed heeft een geschatte waarde van 200 miljoen euro.

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond