Deel dit artikel
-

Yahoo Japan geblokkeerd voor Europeanen

Yahoo Japan is vanaf 6 april aanstaande niet meer te bezoeken vanuit de Europese Unie en het VK.

De kosten om aan Europese regelgeving te voldoen beginnen te hoog te worden voor de Japanse uitgever. Yahoo Japan is een van de grootste online platformen van het land.

Er worden uitzonderingen gemaakt voor drie diensten: Yahoo Mail, Yahoo Cards en ebookjapan. Wie de andere gratis en betaalde diensten toch wil bezoeken, kan bijvoorbeeld een VPN, open proxy of TOR gebruiken om een niet-Europese herkomst te fingeren.

Een ander bedrijf dat wel eens uit Europa kan vertrekken, is Facebook. Dat heeft nog geen manier gevonden om aan de privacyregels te voldoen. Sinds in juli 2020 bij het Europese Hof bleek dat de Privacy Shield-overeenkomst met de VS ongeldig is, is elke verwerking van Europese private gegevens op Amerikaanse servers onwettig. Facebook en Instagram zijn in die zijn illegaal.

Bij de presentatie van de kwartaalcijfers vorige week zei Facebook dat het in het uiterste geval Europa moet verlaten. Met alle financiële gevolgen van dien. Het is de tweede keer dat het bedrijf van Mark Zuckerberg hier hardop over spreekt. In september 2020 klonk eenzelfde geluid, maar via de route van de Ierse privacytoezichthouder.

Foto: Jeanne Menjoulet (cc)

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond