Deel dit artikel
-

Yahoo: “Microsoft, koop ons”

Yahoo’s CEO Jerry Yang ziet het liefst dat Microsoft de onderhandelingen over een eventuele overname weer oppakt. Het internetbedrijf staat weer in de etalage nu Google zijn handen niet meer vuil wil maken aan een reclameovereenkomst tussen beide bedrijven.

Medeoprichter Yang liet woensdag tijdens de Web 2.0 summit in San Francisco weten dat een overname door Microsoft ‘helemaal nog niet zo’n slecht idee is’: "Het beste dat Microsoft kan doen, is Yahoo opkopen." Tegen de juiste prijs, ‘wat die ook mag zijn’, is Yahoo bereid de toko te verkopen, zo vertelde de CEO aan het aanwezige publiek.

Yang deed de uitspraak enkele uren nadat Google bekend maakte af te zien van de reclameovereenkomst. In een blogpost liet Google’s chefjurist David Drummond weten dat Google geen mogelijkheid ziet om te ontkomen aan de bezwaren van justitie, noch aan die van sommige adverteerders.

Bij het naar buiten komen van dat nieuws steeg het aandeel Yahoo naar 14,50 dollar. Begin dit jaar stond de koers nog op 32 euro. Yang lonkt ondertussen weer naar de Microsoft, die eerder nog 8 miljard dollar wilde investeren in Yahoo, wat neerkomt op 35 dollar per aandeel.

Op de vraag waarom Yang eerder niet inging op het overnamebod van 8 miljard dollar antwoordde Yang: "We waren bereid te onderhandelen en hadden het idee dat we tot elkaar zouden komen. Het was Microsoft die uiteindelijk de onderhandeling onderbrak."

Bron foto: Yodel Anecdotal (CC)

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond