Deel dit artikel
-

Yahoo! overweegt samenwerking met Google

Portal Yahoo! lijkt toch niet in zee te willen gaan met Microsoft. Tijdens een telefonische vergadering afgelopen vrijdag zouden vooral alternatieven zijn besproken, waaronder een samenwerking met Google. Het bod van Microsoft wordt naar verluidt afgewezen.

Het Yahoo!-bestuur zou vrijdag hebben aangegeven het bod van Microsoft "inadequaat" te vinden. Onder meer zou gesproken zijn over de mogelijkheid voor Yahoo! om het advertentiesysteem van Google te gebruiken op basis van shared revenue. Dat zou voor meer inkomsten moeten zorgen, waardoor Yahoo! zelfstandig zou kunnen blijven.

De vraag is of de aandeelhouders van Yahoo! dat een goed idee zullen vinden. Microsoft biedt immers 31 dollar per aandeel en zo’n kans krijgen beleggers vermoedelijk niet nog eens. Daarnaast zullen de kartelautoriteiten een innige samenwerking met Google waarschijnlijk afkeuren omdat beide bedrijven dan een marktaandeel krijgen van 94 procent.

Microsoft topman Steve Ballmer heeft inmiddels laten weten dat het merk Yahoo! wat hem betreft gewoon zal blijven voortbestaan.

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond