Deel dit artikel
-

Yahoo! zet duizend werknemers op straat

Portal Yahoo! schrapt duizend banen, ongeveer 7 procent van zijn 14.000 werknemers. Dat heeft het bedrijf gisteren bekend gemaakt.

Geruchten over deze ontslagen deden al enige tijd de ronde, maar onduidelijk was hoeveel mensen Yahoo! op straat zou zetten. Aanvankelijk was er sprake van 2500 mensen.

Yahoo! meldde gisteren 23 procent lagere winsten over het vierde kwartaal: 206 miljoen dollar. De omzet steeg met 14 procent van 1,4 miljard dollar. Voor het fiscale jaar 2008 gaat Yahoo! uit van een netto-omzet van tussen de 5,35 en 4,95 miljard dollar, wat erg teleurstellend was voor analisten. De koers van Yahoo daalde gisteren met tien procent en heeft daarmee zijn laagste punt in tien jaar gehaald.

Details over de ontslagen zijn niet bekend gemaakt, maar waarschijnlijk gaat Yahoo! vooral ingrijpen in Europa. Een aantal activiteiten zal worden stopgezet.

Deel dit bericht

4 Reacties

Martijn Wismeijer

14.000 werknemers. ?!?? Bij een internet portal? Met alle respect voor degene die hun jopb verliezen maar als je het mij vraagt is het de hoogste tijd dat daar eens goed de bezem doorheen gaat.

Bart Pelser

Bovenstaand waarschijnlijk de meest ongefundeerde en minst interessante reactie die ik sinds tijden gelezen heb.

Bolly

Ik stel voor wat we Martijn (16 jaar?) voordragen als CEO.

Bart

Misschien enig verband met de financiele crisis die nu gaande is aan de overkant van de plas? vast.

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond