Deel dit artikel
-

Yeahronimo bundelt muziek, beltonen en clips

Muziekhandelaar Yeahronimo gaat dit najaar digitale muziek, beltonen en videoclips als pakket verkopen. “Je hoeft ze dan niet overal meer bij elkaar te scharrelen,” zegt directeur Chris Schomper van het Hilversumse bedrijf, dat druk bezig is om zijn site verder op te tuigen.

Het bundelen van muziek, videoclips en beltonen (zowel gecomponeerde beltonen als realtones, oftewel bestaande geluidsfragmenten) is volgens Schomper uit noodzaak geboren. “De marges op digitale muziek zijn minimaal, zeker zolang platenmaatschappijen 60 tot 70 procent van de inkomsten blijven opeisen. Een bedrijf als Apple haalt zijn omzet voor het grootste deel uit de verkoop van hardware. Maar partijen als Yeahronimo, Lyzia en OD2 moeten het echt van directe verkoop hebben.”

De pakketten bestaan zoveel mogelijk uit gerelateerde producten, bijvoorbeeld een digitaal nummer in combinatie met een beltoonversie. Een bundel kost minder dan de afzonderlijke producten.

Yeahronimo hoopt zich met deze aanpak beter te kunnen onderscheiden van andere onlinemuziekwinkels die dit najaar live gaan, zoals Apple’s iTunes. De producten zullen ook via de site van Tulip-dochter Commodore worden aangeboden. Op deze portal worden onder meer hardware, muziek, film en games aangeboden.

De bundeling vormt onderdeel van een verbreding van de activiteiten van het bedrijf, die werd ingezet met het aanbieden van livestreams van het eredivisievoetbal. Voor 4,95 euro kan bijvoorbeeld de wedstrijd tussen FC Den Bosch en Willem II live worden gevolgd. Volgens Danny Kleton van Yeahronimo trekken de wedstrijden gemiddeld 500 tot 1000 gebruikers, waarmee in elk geval de kosten gedekt zijn.

Maar de grote klapper moet het aanbieden van speelfilms worden. In Beverly Hills (Californië) is een speciaal bedrijf opgericht, Yeahronimo Media Ventures, om rechten voor streams te regelen. Schomper: “Dat kunnen we niet vanuit Nederland doen, daarvoor moet je in Hollywood zijn. We hebben speciaal iemand aangetrokken die in het verleden de financiering van speelfilms heeft geregeld en daar alle contacten heeft zitten.”

Schomper verwacht dat de onderhandelingen nog wel even wat tijd in beslag zullen nemen. “Je hebt in de VS al wel enkele filmdownloadsites, maar daar zie je zelden grote titels.” Ook is nog niet bekend in welk formaat (bijvoorbeeld MPEG4 of WMA 10) Yeahronimo de speelfilms gaat aanbieden.

Deel dit bericht

1 Reactie

Grietje

Mooie woorden, maar ik heb nog nooit omzetcijfers gehoord, en dat werpt bij mij vraagtekens op. Er was onlangs ook al het debacle met de Sensation uitzendingen die niet goed te zien waren. En al twee weken lang is de muziekwinkel down wegens vermeend onderhoud. Als consument zou ik binnen een kwartier al voor een concurrent kiezen.

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond