Deel dit artikel
-

Yes!Delft verbindt zich aan Fundsup

YES!Delft gaat de start-ups uit de accelerator aanbrengen bij Fundsup zodat de beginnende ondernemers sneller in contact kunnen komen met een passende investeerder.

Eind vorig jaar tekenden de Gemeente Rotterdam en de regionale ontwikkelingsmaatschappij InnovationQuarter een vergelijkbare overeenkomst. Ook andere regionale ontwikkelingsmaatschappijen en incubators hebben interesse getoond. Wanneer die samenwerkingen eenmaal staan, wil Fundsup gaan uitrollen naar de rest van Europa.

Het bedrijf uit Amsterdam maakte de samenwerking met YES!Delft gisteren bekend.

Fundsup is een Tinder-achtige algorithmic deal discovery tool”, legde oprichter Arjen Strijker onlangs aan Emerce uit. “We bieden gebruikers de mogelijkheid om simpel de early deals flow te filteren. Al swipend kunnen investeerders interessante bedrijven vinden. Met een simpele handeling open je een chat met de oprichters en besluit je daarna wel of niet op te volgen met een bak koffie.”

Jan Geert van Hall, investment director YES!Delft: “Deal sourcing voor echte early stage start-ups is traditioneel een lastig en tijdrovend proces, dat lang niet altijd tot succes leidt. Voor ons als incubator is dat gewoon niet efficiënt te organiseren. Vandaar dat we initiatieven als Fundsup verwelkomen: het stelt ons in staat ‘in te pluggen’ in netwerken van investeerders die relevant zijn voor onze start-ups en zo een hoge kwaliteit deal flow genereren.”

De app brengt start-ups en investeerders enkel in contact met elkaar. Eventuele deals worden, net als bijvoorbeeld bij Marktplaats.nl, buiten het platform opgetuigd en afgehandeld. Investeerders kunnen vijftig bedrijfsprofielen gratis zien. Daarna gaat een abonnement 99 euro per maand kosten. Huidig aantal gebruikers: driehonderd investeerders en 2.400 start-ups.

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond