Deel dit artikel
-

Yieldr failliet verklaard

Reclametechnologiebedrijf Yieldr uit Amsterdam is failliet verklaard voor de rechtbank.

Het gaat om de holding en de subonderdelen zoals Display Advertising, Demand Intelligence, Labs en Media Solutions. Het failliet raakt naast de Nederlandse ook de Britse activiteiten. Er werkte ongeveer dertig man bij de onderneming.

Noch de site, noch het Twitter-account van Yieldr maakt melding van het bankroet. Dat werd vorige week dinsdag uitgesproken door de Rechtbank in Amsterdam.

Op het kantoor van Yieldr aan de Zuidas wordt de telefoon niet meer aangenomen. De automatische telefoonbeantwoorder vertelt dat het nummer niet meer in gebruik is.

Yieldr werd in 2008 opgericht als Yieldivision door Mendel Senf en Niels Baarsma. Laatstgenoemde vertrok in 2016 en startte met een aantal compagnons Faktor. Senf stond sinds de oprichting aan het roer met een tussenpoos van twee jaar waarin Tom Triscari de rol van CEO vervulde.

Het bedrijf exploiteert technologie waarmee luchtvaartmaatschappijen gericht kunnen adverteren richting belangstellende reizigers om stoelen te verkopen. In 2013 haalde het nog 4,6 miljoen euro venture capital op bij Partech Ventures en Active Venture Partners voor internationale groeiplannen.

Directeur Senf was kort voor publicatie niet in de gelegenheid te reageren op vragen van deze uitgave.

Foto: Henrique Pinto (cc)

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond