Deel dit artikel
-

Youfone past communicatie over Onbeperkt abonnement aan

Youfone heeft na een berisping van de Reclame Code Commissie de naam van zijn Onbeperkt MB-bundel gewijzigd in Onbeperkt MB FUP. Dat FUP staat voor fair use policy.

Anders dan de naam Onbeperkt MB deed vermoeden, kent dit abonnement wel degelijk een beperking. Na verbruik van 15GB wordt de snelheid namelijk verlaagd naar 64Kbps. Daarnaast spreekt Youfone zelf van een bundelgrootte van 15GB, wat ook aangeeft dat de bundel beperkt is.

Ook werden klanten niet overal waar het Onbeperkt (data/MB) abonnement wordt weergegeven over de beperking geïnformeerd, maar slechts bij de laatste stap van het keuzeproces gedurende de aankoop.

Youfone stelt dat feitelijk alle huidige aanbieders van een ‘onbeperkt’ abonnement een of andere beperking toepassen en dat een FUP een gebruikelijk fenomeen is bij de meeste abonnementen in de markt. Verder geldt dat de gemiddelde Nederlandse gebruiker 1 à 2GB aan data verbruikt per maand. De kans dat de grens van de FUP wordt bereikt is dus miniem.

Bij Tweakers wijzen klanten op nog enkele addertjes onder het gras. Als de FUP is opgemaakt, sluit YouFone klanten af van 4G en moeten ze verder surfen via 3G

Een andere klant beweert dat YouFone het gebruik afrondt, ‘daardoor sjees je door je MB’s heen. Ooit voor mijn vrouw een klein abonnement willen afsluiten omdat ze niet zoveel data verbruikt. Na 3 dagen was ze door haar 500MB heen.’

Deel dit bericht

1 Reactie

Michel

Iedere provider heeft er een beperking opzitten (ook al zijn die een stukje hoger). YouFone geeft het eigenlijk als enige duidelijk aan.

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond