Deel dit artikel
-

Your Hosting, Twitter en WordPress moeten gegevens domeinhouder overleggen

Hostingaanbieder Your Hosting moet een website ontoegankelijk maken waarop volgens eisers ‘ernstige ongefundeerde beschuldigingen’ staan. Ook moet de aanbieder gegevens van de domeinhouder overleggen.

GABME, dat zichzelf uitgeeft als denktank Global Advisory Board Middle East, heeft in december een publicatie verspreid getiteld International Security and Fraud Alert Iranian Fraud, waarin het bedrijf Revealrox uit Dubai wordt beschuldigd van fraude, oplichting en witwaspraktijken. Revealrox is actief op het gebied van de distributie en verkoop van natuursteen uit Iran en handelt in Nederland onder de naam Solid Nature.

Met de domeinnaamhouder van de website, die zich verschuilt achter de naam Susan Williams, kregen de eisers geen contact. Your Hosting is daarom per brief verzocht om de website offline te halen en om identificerende gegevens te verstrekken van de domeinnaamhouder van de website. Your Hosting heeft daaraan niet voldaan omdat men geen onrechtmatige uitingen zag op de website.

De eisers stellen dat de publicatie onrechtmatig is door de suggestie dat GABME een bestaande organisatie is die in opdracht van overheden en andere gezaghebbende instanties misstanden onderzoekt. Door deze constructie lijkt het alsof de beschuldigingen in het rapport zijn gefundeerd, terwijl dat niet zo hoeft te zijn.

De voorzieningenrechter verwierp het standpunt van Your Hosting dat de website goedbeschouwd juist bijdraagt aan het ontkrachten van het rapport omdat de website maar heel weinig en slechts algemene informatie bevat.

Revealrox lijdt naar eigen zeggen schade door deze ‘lastercampagne op internet’. Orders gaan niet door.

De gewraakte informatie heeft van begin af aan online gestaan bij WordPress en op Twitter staan links naar het rapport. Op 3 januari zijn ook Automatic Inc (het bedrijf achter WordPress) en Twitter gedaagd bij de rechtbank in Amsterdam. Ook zij zijn veroordeeld tot het verwijderen van informatie, maar hebben daaraan niet gehoor gegeven.

Deel dit bericht

1 Reactie

Sander

Er zijn denk ik maar weinig webhosts die hier op zullen reageren, of er iets mee doen. Grote internationale bedrijven smijten graag met woorden als “laster”. I.p.v. dat ze proberen de klant te helpen. Ik zeg niet dat dat hier het geval is.

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond