Deel dit artikel
-

YourCampus: gepersonaliseerde secundaire arbeidsvoorwaarden

Een app die hr-afdelingen ontlast bij de selectie van secundaire arbeidsvoorwaarden en rekening houdt met persoonlijke voorkeuren van werknemers. Het nieuwe YourCampus richt zich ermee op het mkb en scale-ups.

Secundaire arbeidsvoorwaarden zijn de beloningen die je afspreekt met je werkgever boven op het salaris. Dat kan financieel van aard zijn, maar ook gaan om een auto of een opleiding. De coronapandemie heeft de markt hiervoor weer op de kaart gezet, legt oprichter Florian Gendrault uit. “Werknemers die gedeeltelijk thuiswerken, krijgen een bureau of laptop van de zaak vergoed, maar ook door de krappe arbeidsmarkt worden arbeidsvoorwaarden belangrijker. Bedrijven willen talent aantrekken met allerlei extra’s.”

Voor een kleine hr-afdeling, die met meerdere aanbieders arbeidsvoorwaarden-(prijs)afspraken moet maken, is het best een zware taak. Toch is het verlichten van de administratieve rompslomp maar een deel van YourCampus’ verhaal. Gendrault: “Onze app houdt rekening met verschillende levensfasen van werknemers. Als je een jong gezin hebt, wil je andere secundaire arbeidsvoorwaarden dan wanneer bijvoorbeeld het pensioen nadert. We werken ook aan een financiële planner voor mensen die pas aan het werk gaan.”

Vliegende start
Via de app kunnen diensten worden afgenomen bij partnerbedrijven als Helpling, Uber Eats, Felyx en ClassPass. Zij kunnen gratis deelnemen; YourCampus rekent geen commissie. Het verdienmodel is gebaseerd op een vast bedrag per werknemer, voorlopig 5,99 euro per maand. Eventuele kortingen komen ten goede aan werknemers. Binnen de app is ook de mogelijkheid om een collectieve zorgverzekering af te sluiten, ook als de werkgever die niet vergoedt.

Werkgevers kunnen het platform desgewenst koppelen aan bestaande payroll-diensten, zoals Nmbrs. Van alle transacties wordt tot slot een keurige factuur opgemaakt.

Gendrault komt zelf niet uit de hr-sector. Tot afgelopen zomer werkte hij voor IoT-satellietbedrijf Hiber. “YourCampus was iets wat ik al heel lang in mijn hoofd had. Ik had het overigens erg naar mijn zin bij Hiber, en heb zelfs nog gekeken of iemand anders het wilde opzetten.”

Met een investering van een half miljoen euro van onder meer het Dutch Founders Fund van Laurens Groenendijk (Hiber) en Patrick Kerssemakers, en een team bestaande uit Sven Cune (Hiber), George Visniuc en Adil Bougamza (Usabilla), kon afgelopen zomer een vliegende start worden gemaakt.

Concurrentie
Met de aanstelling van Ruben van den Boogaard werd daarbij de benodigde marktkennis in huis gehaald. Hij rolde eerder de vergelijkbare dienst Benify uit in Nederland. Dat is echter geen concurrent, benadrukt Gendrault. “Zij richten zich op corporates, zoals IBM en Coca-Cola.”

Het bedrijf heeft inmiddels zo’n tien werkgevers als klant, waaronder flitsbezorger Zapp, data-analist Owlin en restaurantketen Spaghetteria. Dat moeten er flink meer worden, al wil Gendrault geen concrete aantallen noemen.

Hoewel is gestart in Nederland, richt YourCampus zich gelijk op Noord-Europa. In Duitsland is al een begin gemaakt. Er is weinig tot geen concurrentie in deze markten. “In het Verenigd Koninkrijk een beetje, en alleen Benify richt zich in hun thuismarkt Zweden op het midden- en kleinbedrijf.”

Foto: Vincent Boon (in opdracht  van Emerce)

* Dit artikel verscheen eerder in het decembernummer van Emerce Magazine #187.

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond