Deel dit artikel
-

YourNews: nieuwe financiering en ontslagen

Contentsyndicator YourNews heeft een nieuwe kapitaalsinjectie gekregen van vijf miljoen euro. Naast de bestaande drie investeerders investeerde ook Residentie Investments in het bedrijf. YourNews zegt op koers te liggen om in het eerste kwartaal van volgend jaar winstgevend te worden. Er staat nog wel een reorganisatie op stapel die twaalf mensen hun baan gaat kosten.

YourNews is in 1997 opgericht. Het bedrijf handelt in nieuws, ondermeer over de financiële wereld, muziek, sport en lifestyle. Afnemers hiervan zijn bijvoorbeeld telecombedrijven, isp's en portals. Ook ontwikkelt het bedrijf de techniek om dit nieuws aan te leveren. Het brengt deze techniek voor verspreiding van content onder de naam Syndication Engine op de markt. YourNews heeft kantoren in Capelle a/d IJssel en in Londen en Frankfurt, maar het bedrijf bestrijkt vanuit deze kantoren meerdere Europese landen.

De nieuwe investering van vijf miljoen euro is toereikend om YourNews in het eerste kwartaal van volgend jaar winstgevend te maken, aldus ceo Jan van Ottele. "Onze omzet groeit nog steeds van kwartaal op kwartaal. Het is wel zo dat we merken dat de markt wat afwachtender is, de groei is iets minder groot dan we eerder hadden gedacht."

De bestaande drie investeerders – Insight Capital Partners, GIMV en ABN Amro Participaties – deden wederom mee aan dit resterende deel van de tweede financieringsronde. In januari gaven ze het content-bedrijf al negen miljoen euro. Samen met een nieuwe investeerder, Residentie Investments (onderdeel Achmea) werd er nog eens vijf miljoen euro geïnvesteerd. Daarmee komt de totale kapitaalsinjectie dit jaar op veertien miljoen euro.

Een deel van dit geld wordt gebruikt om de aanwezigheid in de Duitse en Engelse markt te versterken, vertelt ceo Van Ottele. "Momenteel zijn we voor dertig procent van onze omzet afhankelijk van deze markten en voor zeventig procent van de Nederlandse markt. Dat willen we omdraaien."

YourNews voert ook een reorganisatie door die 12 van de 110 werknemers hun baan gaat kosten. Volgens Van Ottele kan YourNews het huidige werk ook af met een "kleinere workforce". De ontslagen vallen ondermeer in functies die overlap met elkaar hebben, aldus de ceo.

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond