Deel dit artikel
-

YourSurprise.com: ‘Je komt ons bijna altijd tegen’

Het gros van de bevolking leeft er van de mosselteelt, maar Zierikzee kent ook nog een online cadeauwinkel YourSurprise.com, die internationaal hoge ogen gooit. Het hoogseizoen staat daar weer voor de deur.

Ooit hadden Gerbrand Verton en Wouter de Vries het idee om saucijzenbroodjes te gaan verkopen in de file. “Van niets iets maken, echt een bedrijf opbouwen, dat was eigenlijk de uitdaging”, zegt de laatste. De saucijzenbroodjes maakten plaats voor gepersonaliseerde liedjes, inclusief de naam en de kleur ogen voor de gelukkige jarige bijvoorbeeld.

De liedjes zijn nog altijd een belangrijk onderdeel in het assortiment, maar inmiddels aangevuld met cadeaus: een kussensloop bedrukt met foto en tekst, een knuffel met de naam van je kind erop of verkeersborden met de tekst ‘Willem 50 Jaar!!!’. Klanten kunnen op de site onder meer zelf hun foto’s bewerken, van tekst voorzien en die op allerlei items laten afdrukken. Online zie je dan meteen hoe dat eruit ziet.

Halffabrikaten
Een gouden formule, want ondanks de crisis groeide de jaaromzet van het Zeeuwse bedrijf tussen 2008 en 2011 alleen al met vierhonderd procent. YourSurprise.com draait inmiddels een omzet van ‘enkele miljoenen’ en heeft 45 mensen in dienst. “De eerste jaren waren een uitdaging. Met alle ambities moet je de rit kunnen volhouden, terwijl er weinig inkomsten zijn”, zegt De Vries. Niet in de laatste plaats omdat de productie, de ontwikkeling van de techniek en het design van de site in eigen hand zijn gehouden. Alles is tot nu toe gefinancierd uit de eigen kasstroom.

Ook de circa duizend soorten cadeaus worden op basis van halffabricaten in Zierikzee gemaakt en daarna met PostNL en diverse andere aanbieders verscheept door heel Europa. Het is dan ook niet direct noodzakelijk om vestigingen buiten Zierikzee te openen, aldus De Vries. “We hebben het hier prima naar onze zin. Logistiek is het wel handig om net even buiten de Randstad te zitten. Het is niet zo dat de marges in Nederland het hoogst zijn, de bezorgkosten voor Duitsland liggen zelfs lager, omdat vervoerders ook overige bestellingen voor de te rijden route meenemen.”

Oostenrijk
YourSurprise.com heeft concurrenten, want in ieder land zijn er lokale spelers om rekening mee te houden. De site wordt over het algemeen echter snel op internet gevonden. “We zetten heel erg in op zoekmarketing”, zegt De Vries. “Als je een gepersonaliseerd cadeau zoekt, kom je ons bijna altijd tegen.”

Extra inkomsten worden verkregen uit all-in-one oplossingen voor bedrijven, zoals whitelabel-modules, eindejaarsgeschenken en promotionele giftvouchers. “Bij KLM kun je een gepersonaliseerd hoesje bestellen, dat doen wij voor ze.” De Vries moet toegeven dat daar misschien nog meer potentie zit. Maar liever wil hij uitbreiden. Recentelijk is dan ook Oostenrijk als markt toegevoegd. De komende maanden zullen Luxemburg en Zwitserland volgen. Het bedrijf levert al langer aan Duitsland, Frankrijk, België en het Verenigd Koninkrijk.

*Dit artikel verscheen eerder in het decembernummer van Emerce magazine (#127).

Foto: Vincent Boon (in opdracht van Emerce)

Deel dit bericht

1 Reactie

Arabprints

Klopt. Arabprints.nl een goede bekende. Maakt ook leuke personal gifts in sanenwerking met… 🙂

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond