Deel dit artikel
-

YouTube: Kijkabonnementen komen. Ooit.

YouTube wil op termijn abonnementen gaan introduceren zodat kijkers verlost zijn van te opdringerige reclames. Wanneer dat moment komt, kan directeur Susan Wojcicki niet zeggen.

Er zijn twee manieren om met video geld te verdienen: reclame of abonnementen. Veel meer smaakjes zijn er volgens Wojcicki niet. Tijdens een interview op het congres Code/Mobile gaf ze een kijkje in de keuken omtrent de gedachtenvorming over YouTubes toekomst.

De topvrouw, die Google in de allervroegste dagen van zijn bestaan huisvestte in haar garage, heeft in de basis één belangrijke taak sinds haar aantreden begin 2014. De kwaliteit van YouTube verbeteren. Dat is gedefinieerd enerzijds als het doen groeien van het ecosysteem en anderzijds het verbeteren van de producties. Dat houdt ook in dat de makers meer geld kunnen verdienen bij het platform.

Tijdens haar optreden op Code/Mobile verklapte Wojcicki ook dat de helft van gebruik van YouTube gebeurt met telefoons en tablets. Een belangrijker maatstaf echter is de gemiddelde tijd die een kijker op de site doorbrengt. Veel details daarover gaf ze niet, op de melding na dat de gemiddelde kijkduur met de helft is gestegen afgelopen jaar.

Foto: Techcrunch (cc)

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond