Deel dit artikel
-

YouTube krijgt meer non-skippable reclame

Kijkers van YouTube gaan vaker reclames zien die ze niet kunnen overslaan. Het videobedrijf van Google gaat volgende week nieuwe reclame-instellingen wereldwijd activeren die daarvoor zorgen.

Het betreft een aanpassing in de instellingen bij YouTubers die lid zijn van het partnerprogramma. Dat zijn contentmakers die nu al geld verdienen met hun kanaal. Zij krijgen er een optie bij die tot op heden was voorbehouden aan een selecte groep uploaders.

Videomakers die de optie ‘laat videoreclames overslaan’ hebben aan staan, krijgen automatisch ook de non-skippable optie geactiveerd. Die kunnen ze met een bulk-edit wel uitzetten.

YouTube introduceert de optie video’s níet te laten overslaan omdat producenten daar meer geld mee kunnen verdienen. Adverteerders betalen graag wat meer als ze zeker weten dat hun commerciële boodschap helemaal wordt vertoond en – waarschijnlijk – zelfs gezien.

Aan de duur van een non-skippable commercial zit een maximum van vijftien of twintig seconden. De exacte lengte kan wisselen per land.

Foto: zoidberg72 (cc)

Deel dit bericht

6 Reacties

Eric

Ik heb er maar een opmerking over: https://m.youtube.com/watch?v=yYzrSGRzttk

Tim

Oke, dat ze dit doen snap ik. Maar dan moet YouTube ook regels voor de adverteerder opleggen. Zoals een advertentie van maximaal 10 seconden.

Soms heb je ads die gewoon 3 minuten ofzo duren. Dat is echt super irritant, zeker als je een muziek playlist aan het draaien bent.

Chris

Ik verwacht dat de volgende stap een soort ‘Complete Something before watch’ gaat worden, dus: pre-roll commercial met daarnaast de verplichting je ergens te registreren oid….

Harry

Waarom kijkt men meer op internet dan op commerciële televisie??….
Dit is het begin van het irriteren van de YouTube kijkers.
Mijn zoekopdrachten in Google eindigen nu op “ -YouTube”
Heel triest maar ga geen reclames op internet zitten kijken. Boycotten die YouTube. Tijd dat een ander bedrijf dit gaat doen zonder reclames !!😡

martin

flikker toch allemaal op sukkels…tis we heeel frapant dat we meer reclames krijgen…..en sinds kort constant irritante berichten krijgen om lid te worden voor een bepaald bedrag per maand…ads free….we worden zoals gewoonlijk weer genaait schaapjes……..
en niemand die dat doorheeft???????

M

Ik snap heus wel dat mensen geld willen verdienen aan de diensten die men verleent… Maar om nou in 4min tijd 2 reclames te zien en me tv blijft daarna steeds op die reclame hangen.. Belachelijk.. Wordt tijd dat iedreen youtube enz boycot…

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond