Deel dit artikel
-

YouTube krijgt nieuw design, betere Analytics

Na maanden voorbereiding geeft Google de videosite YouTube een nieuw jasje. Het ontdekken van nieuwe video’s en de sociale functie worden naar voren getrokken. Uitgevers krijgen bovendien betere statistieken om het videoverkeer te analyseren.

De kleurstelling is anders, de indeling van de pagina’s is nieuw en Facebook en Google+ hebben een prominente positie gekregen in ‘het nieuwe YouTube’. De video’s van die diensten kunnen namelijk direct vanuit het nieuwe Youtube worden bekeken. Gisteren ging het nieuwe ontwerp van de site live. Genoemde elementen springen er direct uit.

Daarnaast worden kijkers sneller gewezen op welke video’s nu populair zijn of worden en kan iemand makkelijker naar de kanalen klikken waarop hij is geabonneerd.

De uitleg van de sitevernieuwing:

Overigens zijn de videopagina’s zelf en de gebruikerskanalen niet bijzonder ingrijpend veranderd.

Voor uitgevers vond er achter de schermen nog een interessante vernieuwing plaats bij de videosite. Ze hebben nu een beter analysesysteem om te zien wie waarom hoe bij welke video’s kwam. De nieuwe Analytics (voorheen Insights) moet een beter beeld geven van het kijkerspubliek en hun gedrag.

Deel dit bericht

2 Reacties

CowboyTim

Waarom beginnen ze die video met die belachelijke layout? Dat wekt toch totale verkeerde ideeën op?

Willemien

Ziet er mooi uit het nieuwe design van Youtube!

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond