Deel dit artikel
-

Ook YouTube krijgt Stories-functie

YouTube probeert het kaas van Facebooks brood te eten met een nieuwe functie: Stories in de timeline van de videokijkers.

YouTube-kanalen met meer dan tienduizend abonnees krijgen de mogelijkheid om behalve video ook andere mediavormen te uploaden naar timelines. De teksten, foto’s, muziek en stickers verschijnen niet in de kanalen van de gebruikers. Na zeven dagen verdwijnen de Story-elementen ook weer, legt YouTube uit.

De toevoeging moet de sociale binding van YouTubers met hun publiek vergroten. Maar het werkt ook de andere kant op: een YouTuber hoeft niet meer een losse video te produceren om iets te delen naar zijn publiek. Met een snelle handeling, zo simpel als een geannoteerde selfie, vergroot hij de contactfrequentie.

Het Stories-concept, een tijdelijk zichtbaar geheel van uitingen, werd voor het eerst ingevoerd bij Snapchat in oktober 2013. Facebook volgde in augustus 2016 en wist Snapchat binnen een paar maanden in te halen qua aantallen gebruikers van deze vertelvorm (nu: 400 miljoen). Sinds februari 2017 kent ook WhatsApp de mogelijkheid tot statusupdates die de rol van Stories vervullen.

Om video’s van Youtube te kunnen tonen, dienen analytische cookies en tracking cookies geaccepteerd te worden.

Foto: Patrick Feller (cc)

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond