Deel dit artikel
-

‘YouTube Music serieuze bedreiging voor Spotify in Nederland’

Spotify heeft op de Nederlandse markt weinig te duchten van Apple Music, Deezer en Napster, zo blijkt uit de nieuwste editie van het Dutch Apps Market rapport van Telecompaper. Wel vormt YouTube Music een serieuze bedreiging voor Spotify in Nederland.

YouTube Music is naast Spotify momenteel de enige streaming muziekdienst waarbij de zogenoemde installed base in behoorlijk tempo groeit. YouTube Music stond in het tweede kwartaal op 11 procent van alle Nederlandse smartphones geïnstalleerd. YouTube Music heeft volgens Telecompaper ‘goede kaarten’ om een belangrijke concurrent voor Spotify te gaan worden. Ook al omdat Google op alle Android-apparaten de Google Play Music-app wil vervangen door YouTube Music.

Het aantal Nederlanders dat Spotify op de smartphone geïnstalleerd hebben staan is in het tweede kwartaal van 2020 verder gestegen naar maar liefst 46 procent.

Het aantal installaties van de Spotify-app is op iPhones het grootst. Op 59 procent van alle Nederlandse iPhones staat Spotify. De Installed base van Apple Music komt op iPhones echter niet verder dan 13 procent.

Deezer heeft afgelopen kwartalen zijn installed base onder Nederlandse gebruikers juist zien dalen en staat nu nog maar op drie procent van alle Nederlandse smartphones. Ook de installed base van Apple is gedaald naar 5 procent van alle smartphones.

De installed base van streaming-muziek apps is wel erg leeftijdsafhankelijk. Zo is Spotify geïnstalleerd op 77 procent van alle smartphones van jongeren in de leeftijd tussen 16 en 19 jaar en op ‘slechts’ 22 procent van alle smartphones van 65-plussers.

Deel dit bericht

4 Reacties

Blockchainkiller

Ik snap niet dat men dingen zoals spotify, tidal, pandora, groveshark, beatport of deezer gebruikt op apparaten van apple of google waar dus al youtubemusic en apple music op zijn voorgeinstalleerd…..

Ik heb apple music en kan met mijn account ook op mijn windows pc inloggen in mijn apple muziek bibliotheek; dus ik zie alsnog geen rede om iets anders te gebruiken.

Tom

Ik gebruik Spotify en zeker geen Apple Music en/of Youtube Music omdat ik niet nog meer van 1 of enkele aanbieders afhankelijk wil zijn. Plus Youtube irriteert mij mateloos, door dat gepush van YT Premium en die reclames die ze midden in filmpjes hebben.

Rob

Ik zit al jaren bij Play Music en nu YouTube Premium. Ik ben erg blij met het reclame loze youtube. Toch ziet mijn Europese hart liever dat Spotify en Deezer groeien. Probleem met een familie abbo is dat je niet zo makkelijk van provider kan wisselen omdat je rekening moet houden met de rest.

Ernesto

Er bestaat een programma (Soundiiz) waarmee simpel de playlists van een familieabbo kunnen worden overgezet van bijvoorbeeld Spotify naar Deezer…

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond