Deel dit artikel
-

YouTube stopt met overlay advertenties

YouTube stopt 6 april met overlay-advertenties omdat het als ‘storend voor kijkers’ wordt ervaren. De optie was al niet meer beschikbaar voor mobiele gebruikers, wel op de desktop.

YouTube gaat wel door met pre-, mid- en post-roll-advertenties die vaak kunnen worden overgeslagen, ook al zijn advertenties die content op de meest ongelukkige momenten onderbreken minstens zo storend.

Overlays zijn kleine tekstadvertenties die tijdens het afspelen onderaan de video verschijnen. Vaak hebben ze geen enkele relatie met de getoonde content.

Het besluit zal ongetwijfeld genomen zijn onder invloed van TikTok, die kijkers niet lastig valt met overlays.

Geselecteerde plug-ins voor het blokkeren van advertenties waren al langer in staat om dergelijke inhoud te blokkeren.

Vanaf 6 april 2023 kan men ‘Overlay-advertenties’ dus niet meer activeren of toevoegen vanuit YouTube Studio.

Het videoplatform zegt dat het verwijderen van overlay-advertenties een beperkte impact zal hebben op YouTube-videomakers. De kans is dat YouTube meer reclame tijdens het afspelen zal tonen.

Deel dit bericht

1 Reactie

mark

overlay was nu juist het minst storend, maar ze werken niet op elk platform dus zijn ze minder effectief. niemand klikt banners meer en de rest gebruikt adblockers.

snap de reden niet waarom youtube wel doorgaat met midrol ads, dat is bij muziek juist hinderlijk en zal de gebruiker dwingen om helemaal andere bronnen te gebruiken of opnieuw te starten, kost alleen maar extra bandbreedte/dataverkeer op die manier.

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond