Deel dit artikel
-

YouTube hoeft verwijderde interviews Café Weltschmerz niet terug te plaatsen

YouTube hoeft de door haar verwijderde video’s met interviews van Café Weltschmerz niet terug te plaatsen. De interviews, waarin wordt gesteld dat het middel hydroxychloroquine werkt tegen Covid-19, werden als desinformatie aangemerkt.

In Café Weltschmerz komen doorgaans afwijkende visies aan bod. Het was ook het eerste platform dat aandacht besteedde aan de opvattingen van de organisatie die zich tegenwoordig Viruswaarheid noemt.

De huisarts paste het geneesmiddel Hydroxychloroquine in een combinatietherapie met zink en antibiotica naar eigen zeggen met succes toe op een tiental patiënten. Hoewel het middel (een bekend anti-malaria middel) door meerdere onderzoekslaboratoria is getest werd het door de inspectie verboden het voor te schrijven.

Volgens YouTube bevatten de verwijderde video’s onjuiste, en zelfs schadelijke en gevaarlijke informatie. De kern van de video’s is dat er een werkend en bewezen medicijn is tegen Covid-19, terwijl dat onbewezen is. Het medisch wetenschappelijk debat over de werkzaamheid van HCQ tegen Covid-19 is volgens YouTube niet 50/50, maar er is juist consensus dat het niet werkt en zelfs schadelijk is.

De rechtbank schrijft: ‘Het moge zo zijn dat eiser meent dat het bij 10 van zijn patiënten heeft gewerkt, dat hij in het middel gelooft en dat hij daar een maatschappelijk debat over wenst te voeren, maar voor dat doel dient hij zijn stellingen ook met deze nuance te formuleren. Dat doet hij niet. Zoals het in de interviews door hem is verwoord, vormt het geen onderdeel van het debat, hetgeen YouTube wel zou hebben toegelaten, maar bevatten zijn uitlatingen onjuiste informatie die mogelijk schadelijk en gevaarlijk is.’

Hoewel de huisarts heeft verloren, plaatst de rechter wel een kanttekening bij het vonnis. De strikte toepassing door YouTube om uitsluitend content die in lijn is met de WHO en het RIVM toe te laten wordt te beperkt geacht.

‘Daarmee zou de YouTube gebruiker die brede content mag verwachten, slechts kennis kunnen nemen van de mening van de groep experts die de WHO en het RIVM adviseren, terwijl de wijze van bestrijding en behandeling van Covid-19 wereldwijd nog volop in onderzoek is en nog allerminst vaststaat. Ook de WHO en het RIVM stellen hun adviezen nog steeds bij’, aldus de rechtbank.

Deel dit bericht

4 Reacties

Yuri

Het laat maar zien dat Youtube Ggggl de baas is. Youtube is van iedereen ook van mensen die een dubieuze mening er op na houden.

Er zijn zoveel dingen schadelijk. Laat de mensen zelf besluit nemen of info klopt of niet. Dan laat je de mensen pas echt hun verantwoordelijkheid nemen. Het klinkt paradoxaal maar waar.

Deze Corporatocracy is eveneens zo schadelijk.

Marina

De rechter heeft ook bepaald dat café Weltschmerz onvoldoende bewijs heeft geleverd. Dus wellicht bij meer bewijs in een eventueel.hoger beroep kan de zaak toch.nog anders worden beslist.

Leama

De bubbel corona moet kost wat kost blijven bestaan. Artsen, virologen, immunologen met een ander visie of zelfs met een oplossing worden niet gehoord, geweerd, verwijderd en zelfs vervolgt. De democratie is verdwenen. HCQ werkt wel degelijk als het maar op de juiste manier met de juiste toevoegingen wordt toegebracht. Desinformatie COVID-19 die brengt de MSM wel in opdracht van Rutte, de Jonge en Grappenhaus die liegen de burgers voor praat dus niet over desinformatie. Waarheid is vrijheid!

Else Tijsma

Schandalig dat deze video´s verwijderd zijn! Eens met bovenstaande opmerkingen! Hopelijk opent dit de ogen van mensen.

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond