Deel dit artikel
-

YouTube in VS met afstand nog grootste sociaal medium

YouTube is het grootste social medium in de VS en het lijkt alleen nog maar te groeien, in tegenstelling tot nummer twee Facebook.

Nieuw onderzoek van Pew Research Center onder Amerikaanse volwassenen laat zien hoe de verhoudingen liggen onder sociale media. En dat is vrij duidelijk. YouTube is de grootse en Instagram de grootste stijger afgelopen vijf jaar. Facebook staat al acht jaar stil en daalt licht qua marktaandeel.

Twitter had altijd al meer gebruikers in het buitenland dan op de thuismarkt en dat is vandaag de dag niet anders. Met 22 procent marktaandeel is het even groot als kennelijk beurskandidaat Reddit.

Twee socialmedianetwerken zijn qua gebruik wat afwijkend. Tieners en twintigers zijn actief op Snap en TikTok, maar de leeftijdsgroepen die de dertig hebben aangetikt zitten hier amper.

YouTube, zo maakte Google dinsdagavond bekend, heeft elke maand twee miljard ingelogde gebruikers en genereert dagelijks zeventig miljard views. De reclame-inkomsten in het laatste kwartaal kwam uit op 9,2 miljard dollar (+16%).

Foto: Waterford_Man (cc)

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond