Deel dit artikel
-

Yunoo in handen van softwarebedrijf AFAS

AFAS heeft 51 procent van de aandelen van online huishoudboekje Yunoo in handen. De voormalig directeur, Patrick van der Tuin, is vertrokken bij Yunoo, evenals een van de mede-oprichters Dirk Menkveld.

Met de overname verandert de naam van Yunoo, dat voortaan verder gaat als AFAS Personal. Mede-oprichter Kevin Voges vindt het jammer dat de naam Yunoo verdwijnt, maar heeft desondanks wel een goede reden voor de naamsverandering. “Voor AFAS is de overname deels om de eigen naamsbekendheid te vergroten. Zij geven daarnaast veel geld uit aan branding en marketing, daar zullen wij op de lange termijn ook van profiteren. Het is voor ons de stap van startup naar volwassen bedrijf.”

Voges bezweert dat dit niet een stap is om de strijd aan te gaan met grootbanken, die soortgelijke producten kennen. “We zien ze wel als concurrenten, maar ook weer niet echt omdat zij binnen een bankomgeving zitten. Deze stap is gezet om meer zekerheid te bieden aan de bedrijven waar we zaken mee willen doen. Die hoeven zich nu niet meer af te vragen of wij, als jong bedrijf, nog wel bestaan over drie of vijf jaar.”

Yunoo, nu eigenlijk AFAS Personal, heeft 200.000 gebruikers. Ze zijn niet allemaal even actief, maar loggen wel minstens een keer per half jaar in. Bijna het hele team achter de startup, verhuist mee naar AFAS. Ex-directeur Van der Tuin is een andere weg ingeslagen en ook mede-oprichter Dirk Menkveld, verantwoordelijk voor product management, gaat niet mee. Sanoma, dat eerder investeerde in het online huishoudboekje, verkocht de 25 procent aandelen die het had weer terug aan Yunoo. De huidige directeur van AFAS, neemt de rol van Van der Tuin over. Enkele maanden later kreeg AFAS 51 procent van de aandelen in handen. Van der Tuin blijft, na AFAS, de grootste aandeelhouder.

De doelstelling nu is om binnen drie jaar door te groeien naar 1 miljoen geregistreerde gebruikers. Voges: “AFAS verwerkt bijvoorbeeld ook belastingaangiftes, meer dan 800.000 per maand. Dat willen we integreren in ons product, om het zo makkelijker te maken voor onze gebruikers. Daarnaast verwerkt AFAS maandelijks 1,3 miljoen loonstrookjes. Via AFAS kunnen we nieuwe gebruikers werven. Het zorgt voor een stevigere slagkracht in de markt.”

Op termijn worden dan ook de diensten van AFAS Personal uitgebreid met diensten van AFAS. Bijvoorbeeld door integratie van de zakelijke salaris- en aangiftesoftware die hierboven al wordt genoemd.

Deel dit bericht

2 Reacties

van Deurzen

Tsja naar 1 miljoen, maar het is meteen duidelijk dat onder nieuwe commercielere naam en mogelijke koppeling met loonstrookjes de onafhankelijkheid van Yunoo verder verdwenen is en daarmee denk ik dat een miljoen leden wat hoog gegrepen is.

Jan

Men hoort zijn huishoudboekje minimaal 1 keer per week bij te houden, niet 1 keer per half jaar. Ik houd mijn huishoudboekje wekelijks bij. Zie http://simpelhuishoudboekje.org/huishoudboekje_download.html Alleen op die manier weet ik dat ik geen financiële verrassingen tegenkom. Groet Jan

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond