Deel dit artikel
-

Zakenreizigers boeken minder vaak direct

Het komt minder vaak voor dat zakenreizigers hun vlucht en hotel rechtstreeks bij leveranciers boeken. Het aantal directe boekingen bij luchtvaartmaatschappijen daalde van 79 procent in 2017 naar 68 procent dit jaar. Bij hotels is dat een daling van 83 procent naar 70 procent.

Dit blijkt uit gezamenlijk onderzoek van SAP Concur en GBTA. Zij stellen dat de daling mogelijk het gevolg is van betere zakelijke boekingstools die door de werkgever beschikbaar worden gesteld. Tweeënzestig procent van de ondervraagde zakenreizigers zegt dat hun werkgever enigszins of zeer vooruitstrevend is als het gaat om de boekingstechnologie.

SAP Concur en GBTA vroegen zakenreizigers ook wat de reden is dat ze toch voor rechtstreekse boekingen kiezen. In de Benelux-landen staat prijs bovenaan de lijst, gekozen door 48 procent van de reizigers. Gemak en betere keuze komen volgens 38 procent op een gedeelde tweede plaats.

Naast een goede boekingstool kan een strikter reisbeleid ook leiden tot een afname van rechtstreeks boeken. Van de reizigers bij wie het bedrijfsbeleid redelijk flexibel is, boekt 79 procent nog steeds rechtstreeks bij een luchtvaartmaatschappij. Dat aantal daalt naar 64 procent bij reizigers bij wie het bedrijf een veel strikter reisbeleid hanteert.

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond