Deel dit artikel
-

Zalando met adidas Store in gratis same day-bezorging

Adidas is het eerste grote merk dat vanuit een fysieke winkel in Berlijn gratis same-daydeliveries aanbiedt aan inwoners van de hoofdstad die hun aankopen doen via Zalando.

Zalando maakt het nieuws over de samenwerking met het Duitse sportmerk adidas zodadelijk breed bekend, maar besprak het al met persbureau Reuters.

Adidas gaat klanten in Berlijn beleveren vanuit zijn eigen winkel aan de Tauentzienstraße. Harm Ohlmeyer van adidas Digital Brand Commerce zegt dat de jongere doelgroep niet wil hoeven wachten op zijn online bestellingen en de orders al binnen enkele uren wil ontvangen. Daar haakt hij op in door zijn bereik te vergroten via Zalando en die ook als logistieke specialist in te zetten.

Zalando gebruikt de koeriersdiensten van Liefery in om Berlijn orders af te leveren. Inwoners van de stad moeten Zalando’s mobiele app Zipcart gebruiken om te zien uit welk lokaal beschikbaar aanbod te kunnen kiezen. Als een order voor 15 uur is besteld, wordt hij tussen zeven en negen ’s avonds afgeleverd.

De same-dayleveringen zijn in eerste instantie gratis. Het is niet uitgesloten dat het bedrijf er op termijn geld voor gaat vragen. Zalando investeert dit jaar 200 miljoen euro in technologie en logistiek.

CEO David Schneider van Zalando zegt: “De pilot Geïntegreerde Commerce met adidas is belangrijk voor ons. Veel mode-artikelen bevinden zich nog steeds in de opslagruimtes van fysieke winkels. We willen onze klanten toegang geven tot mode-items waar die zich ook bevinden. Daarom ontsluiten we nu ook de opslagruimtes van fysieke winkels. Online en offline kanalen versmelten in de toekomst.”

Schneider staat bij deze ontwikkeling enigszins onder druk van de concurrentie. In Duitsland investeert Amazon vele miljoenen om in de grote steden same-daydeliveries te kunnen aanbieden. Daartoe bouwt het eigen distributiecentra bij die steden en sluit het lokale koeriersbedrijven aan op zijn logistieke systemen.

Adidas is overigens niet de eerste fysieke retailer die aansloot op Zalando’s lokale bestel- en bezorgnetwerk. Dat was de winkel Bodycheck aan de Alexanderplatz.

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond