Deel dit artikel
-

Zalando begint fulfillment voor derde partijen

Webwinkels en merken die zelf minder of geen voorraad willen aanhouden kunnen opslag en fulfillment van hun handelswaar aan Zalando uitbesteden.

Dat vloeit voort uit de livegang van Zalando Fulfillment Solutions voor de Duitse markt. Dat is een dienst voor de zakelijke markt. Consumenten merken er niet bijster veel van, al kunnen ze wel profiteren van de snelle leveringsopties die Zalando in grote steden biedt. Bestellen en ontvangen op dezelfde dag.

Klanten van deze B2B-diensten leggen hun handelswaar in de magazijnen van Zalando. Deze zal bij binnenkomende orders de picking, parking en verzending doen voor de retailers en merken. Ook de retourzendingen worden verwerkt. Dit alles tegen een commissievergoeding.

Zalando testte Fulfillment Solutions sinds einde 2016 en neemt het nu in Duitsland in bedrijf. De eerste grote klant die zich bekendmaakt is het bedrijf Bestseller, waar onder meer Vero Moda, Jack Jones en Miinto onder vallen.

De woordvoerder van Zalando in Duitsland zegt: “Er is nog geen Nederlandse lid van ons partnerprogramma dat fulfillment gebruikt, maar bijvoorbeeld Elfi en Evita doen dat wel vanuit Duitsland voor de Nederlandse markt.”

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond