Deel dit artikel
-

Zalando België levert pakjes met chirurgische precisie

Zalando doet in België een proef waarbij de bezorger naar de kopende klant toekomt, waar hij zich ook bevindt. De afleveroptie werkt met geolocatie en leest daarom, enkel met toestemming, de GPS-positie van de klant uit.

Maandag ging de proef van start in Antwerpen, Brussel en Gent met de Belgische start-up Parcify. Klanten die deelnemen aan de test kunnen kiezen waar en wanneer hun pakje geleverd moet worden. Of dat op een terras, op iemands werk of op familie- of vriendenbezoek is maakt niet uit.

Omdat het om een test gaat, is de bezorgoptie voor de testgroep niet geïntegreerd in Zalando’s reguliere checkout. De proefpersonen moeten dat met de app van Parcify doen op het moment dat deze partij de order heeft ontvangen in zijn distributiecentrum. Leveringen zijn zeven dagen per week mogelijk, vanaf zeven uur ‘s ochtends tot middernacht.

Gondola.be weet dat bol.com in België met Parcify vergelijkbare proeven doet. De uitgave meldt bovendien dat GPS-levering ook in Amsterdam getest gaat worden.

In september 2016 verwierf bpost een strategisch belang in Parcify.

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond