Deel dit artikel
-

Zalando verwacht betere marktomstandigheden na lastig kwartaal

Zalando verwacht een verbeterde winstgevendheid en een terugkeer naar groei in de tweede helft van het jaar, zo maakte het Berlijnse bedrijf vanochtend bekend.

De Duitsers hebben een lastig kwartaal achter de rug. Het bruto handelsvolume kwam uit op 3,8 miljard euro, vergeleken met een buitengewoon sterk tweede kwartaal van 2021.

De eigen omzet daalde met 4 procent tot 2,6 miljard euro. Zalando rapporteerde een aangepaste EBIT van 77,4 miljoen euro, wat resulteert in een marge van 3 procent.

Het aantal klanten groeide naar 49,3 miljoen, het aantal bestellingen naar 67.8 miljoen. De gemiddelde bestelwaarde ging iets omhoog naar 55 euro.

Het loyaliteitsprogramma van het bedrijf, Zalando Plus, groeide met 164 procent op jaarbasis, met nu meer dan 1,5 miljoen leden.

Zalando lanceerde het Plus-lidmaatschapsprogramma in Zwitserland en breidde uit naar Roemenië en Hongarije, het platform nu in 25 markten actief is.

In juni verwierf Zalando een meerderheidsbelang in Highsnobiety, een van de meest invloedrijke mode- en lifestylemediabedrijven ter wereld.

C&A en Zalando breiden hun samenwerking verder uit. C&A zal daardoor niet alleen bij het Connected Retail-programma van Zalando aangesloten zijn, maar ook bij het partnerprogramma.

Met het Connected Retail-programma van Zalando kunnen fysieke winkels producten aanbieden op het online platform van Zalando. Die samenwerking is later uitgebreid naar zeven nieuwe markten, waaronder Nederland.

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond