Deel dit artikel
-

Zalando bouwt groot distributiecentrum in Bleiswijk

Niet Amazon, maar Zalando bouwt een distributiecentrum in Bleiswijk met een oppervlakte van 19 voetbalvelden, op bedrijventerrein Greenparc. Er komen 1500 mensen te werken. Het gaat om een investering van 200 miljoen euro.

Het duurzame dc (met zonnepanelen op het dak) van 140.000 vierkante meter moet in 2021 opengaan en verwerkt dan bestellingen voor Nederland, België, Luxemburg, Frankrijk, Verenigd Koninkrijk en Spanje.

Alleen al in de Benelux wil Zalando binnen vijf jaar de verkoop meer dan verdubbelen. Op dit moment worden vrijwel alle bestellingen vanuit Duitsland verscheept.

Dat de Duitse retailer wilde uitbreiden in Nederland of België was al bekend, meerdere gemeenten hebben aan het bedrijf getrokken. Uiteindelijk heeft het bedrijf gekozen voor Bleiswijk. De locatie vlakbij de A12 en in het hart van de Randstad gaf de doorslag, zo laat het bedrijf aan het AD weten.

Aanvankelijk waren er geruchten dat Amazon een dc wilde bouwen op de grond van een afgebroken veiling. Eigenaar USAA Realco Europe bereikte in 2016 met Royal FloraHolland overeenstemming over de koop van de voormalige bloemenveilinglocatie.

Het wordt een van de grootste distributiecentra van het land: bol.com heeft 50.000 vierkante meter in Waalwijk. Webwinkel VidaXL beschikt in Venlo over 100.000 vierkante meter.

Zalando is van plan om robots in te zetten, maar met een capaciteit voor 16 miljoen artikelen zijn nog steeds mensen nodig.

Deel dit bericht

4 Reacties

Wim

Het lijkt me dat we dat soort bedrijven nu juist niet in de Randstad moeten hebben. Veel luchtvervuiling. Weinig regionale binding. Weinig werkgelegenheid.

Albert

Wim,
Waar wil je het dan hebben. In Groningen?
Daar is de vervuiling minder erg?
1500 arbeidsplaatsen is weinig werggelegenheid?
1km van de A12 20 minuten van Utrect 45 minuten van Amsterdam
15 minuten van Rotterdam. Is geen regionale binding?
Waarom tegen een goed lopend bedrijf in de randstad met veel werkgelegenheid waar al tientalle lege bedrijfspanden staan?
Dit is een aanwinst en goede impuls voor de regio.

mic

“bestellingen voor Nederland, België, Luxemburg, Frankrijk, Verenigd Koninkrijk en Spanje”
Dat gaat aardig wat vrachtverkeer opleveren. Hoe gaan ze richting België rijden, de N209 en dan de A13/A16? Leuk zeg, N209 is nu al hopeloos..

Bhai

Zoeken ze nog personeel? Ik heb 15 jaar magazijn ervaring

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond