Deel dit artikel
-

Zalando brengt iPad-app uit

Zalando brengt in de loop van het jaar een universele iOS-app uit, waardoor klanten ook op de iPad kunnen kijken en kopen.

In Duitsland is de iPad-app al live gegaan. De veertien andere landen waar de modewinkel actief is, moeten nog even wachten. Er wordt gewerkt aan vertalingen van de app, maar het ontwikkelteam wil de eerste ervaringen op de thuismarkt afwachten.

De universele app voor Appleapparaten geeft op zowel het kleine als grotere mobiele scherm een betere gebruikerservaring. En aangezien er steeds meer tablets in huishoudens zijn, bevordert dat ook de verkopen.

Zalando boekt naar schatting een kwart van zijn omzet via mobiele apparten. Het verkeersaandeel van telefoons en tablets ligt echter hoger, tussen de dertig en veertig procent. De iPad-app moet het conversiegat helpen dichten.

Wanneer de nieuwe app in Nederland uitkomt, is nog niet bekend.

Het bedrijf noteerde in 2013 een omzet van rond de twee miljard euro. Exacte cijfers maakt de onderneming zelf nooit bekend, maar kunnen worden afgeleid uit de rapportages van grootaandeelhouder Kinnevik.

Zalando lijkt zich qua financiële structuur op te maken voor een beursgang.

Foto: Tup Wanders (cc)

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond