Deel dit artikel
-

Zalando haalt retourpakketjes direct thuis op

Zalando doet met PostNL in Amsterdam een proef met Retour on Demand. Retourpakketjes worden op ieder gewenst ogenblik van de dag thuis opgehaald tot negen uur ’s avonds.

De proef die PostNL en Zalando in de hoofdstad houden wordt verlengd, zo maken de partijen bekend, omdat de consument het een prettige dienst vindt.

De logistieke kant van de retourzendingen, het thuis afhalen en inbrengen in PostNL’s logistieke stroom, gebeurt door Local Express. Dat is een expressdienst van PostNL die zich richt op goederenverkeer in de grotere steden.

Tijdens de proefperiode is de retourdienst gratis. Zalando stuurt consumenten die een aanschaf terug willen sturen via de website naar de pagina van Local Express. De consument kan hier kiezen uit tijdvakken van maximaal één uur tussen acht uur ’s ochtends en negen uur ’s avonds op dezelfde dag.

“Al meer dan tweehonderd winkels in Amsterdam en Rotterdam hebben zich ingeschreven voor de Local Express-dienstverlening”, zegt Rob Buyse, Business Development Manager Local Express van PostNL. De ingehuurde bezorgers rijden met de auto en de fiets.

Zalando doet een vergelijkbare retourhaalproef in Wenen.

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond