Deel dit artikel
-

Zalando introduceert Plus-lidmaatschap in Nederland

Modemarktplaats Zalando lanceert vandaag zijn Zalando Plus-lidmaatschap voor Nederlandse klanten, waarmee zij extra voordelen krijgen. Het abonnement omvat onbeperkte gratis express levering – zelfs al de volgende avond – en een gratis ophaalservice voor retourzendingen.

Leden krijgen verder exclusief toegang tot gelimiteerde collecties en unieke designerstukken. Bovendien krijgen Zalando Plus-leden als eerste bericht wanneer items van hun verlanglijstje weer verkrijgbaar zijn of zijn afgeprijsd.

Ook belooft Zalando leden snellere en meer gepersonaliseerde ervaring wanneer ze contact opnemen met de klantenservice.

Nederlandse shoppers stellen zeer hoge eisen, bijvoorbeeld als het gaat om bezorging en retourzendingen, zegt Megan Maley, Zalando’s General Manager voor België, Nederland, Luxemburg, het Verenigd Koninkrijk en Ierland.

De expressbezorging en ophaalservice zijn beschikbaar in een groot deel van Nederland. Het lidmaatschapsprogramma zal in de komende weken beschikbaar worden gemaakt voor alle klanten in het hele land.

Nederlandse klanten kunnen Zalando Plus 30 dagen gratis uitproberen en betalen dan 9,95 euro per jaar voor het lidmaatschap.

Zalando maakte vanochtend ook zijn kwartaalcijfers bekend. Het brutohandelsvolume (GMV) groeide in het derde kwartaal met 25,3 procent tot 3,1 miljard euro. Op een omzet van 2,2 miljard euro werd een operationele winst of EBIT van 9,8 miljoen geboekt. Netto werd een verlies van 8,4 miljoen euro geleden. Een jaar geleden boekte Zalando nog 58,5 miljoen euro winst.

1,1 miljard euro zet Zalando om buiten de Duitstalige landen, waar 917 miljoen euro omzet werd geboekt.

Zalando breidde zijn actieve klantenbestand met 30,1 procent op jaarbasis uit tot 46,3 miljoen aan het einde van het derde kwartaal van 2021. Klanten bestelden ook vaker, met gemiddeld 5,1 bestellingen in de afgelopen twaalf maanden.

Het tweedehandsaanbod vertienvoudigde van 20.000 naar nu meer dan 200.000 artikelen in één jaar.

Het bedrijf herhaalt zijn verbeterde outlook voor het boekjaar 2021. GMV zal naar verwachting met 31-36% groeien tot 14,0-14,6 miljard euro en de omzet met 26-31% toenemen tot 10,1-10,5 miljard euro.

Deel dit bericht

1 Reactie

D.

Ik ben pas lid en bij mijn eerste poging tot contact met de medewerkers, hoor ik het ruim een half uur dat ” alle medewerkers in gesprek zijn”; en bij een latere poging exact hetzelfde. Ik vraag mij af of er überhaupt iemand er is om de telefoon op te nemen. Slecht bereikbaarheid.

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond