Deel dit artikel
-

Zalando opent weer twee outlets

Zalando opent deze zomer weer twee fysieke retailoutlets, wat het totaal op de Duitse markt op vijf brengt. De twee nieuwe vestigingen komen in Hamburg en Leipzig.

“Hoe groter Zalando wordt, hoe meer behoefte we hebben aan outlets, dus deze vijf zijn zeker niet de laatste die we openen”, zegt Dorothee Schönfeld, managing director van Zalando Outlets. Vanochtend maakte ze bekend in Duitsland twee nieuwe vestigingen te openen die elk groter dan duizend vierkante meter groot zullen zijn.

De bakstenen Zalando’s zijn gevestigd op centrale locaties in de binnenstad.

Bezoekers van de fysieke winkels zijn wezenlijk anders dan die van de online shop. Outletklanten zijn koopjesjagers. Ze zijn niet gericht op zoek naar een specifiek kledingstuk. Dat vloeit voort uit de wijze waarop het assortiment is samengesteld.

Offline worden de zogeheten B-goederen verkocht. Dat is zowel merkkleding als items van Zalando’s eigen merk. Het gaat daarbij om items uit collecties van vorig jaar of kleding waar iets mee is, bijvoorbeeld een knoopje aan ontbreekt. In totaal gaat het om pakweg twintigduizend producten van vijfhonderd verschillende merken.

Producten in de outlets worden verkocht tegen kortingen die kunnen oplopen tot zeventig procent.

Het is vooralsnog niet duidelijk of de outletformule ook in andere landen zal worden beproefd.

Dit bericht is 9 keer gedeeld

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond