Deel dit artikel
-

Zalando schakelt logistieke pickrobots in

Na meer dan een half jaar testen in een afgeschermde omgeving neemt Zalando in een van zijn warenhuizen de eerste logistieke robots in bedrijf.

De robots, ontwikkeld met de start-up Magazino, worden ingezet in de stow- en pickprocessen. Dat betekent het plaatsen en pakken van, in dit geval, schoenendozen. De zogeheten TORU-robot werkt zij aan zij met mensen.

Qua snelheid legt de TORU het af tegen zijn menselijke collega’s. Die zijn sneller. Het mechanische hulpje is wel beter in staat om dozen te pakken op wat lastiger te bereiken plekken in de voorraadschappen: waarvoor een mens moet bukken of strekken.

Momenteel zet Zalando acht TORU’s in en enkel in zijn fulfilmentcentrum in het Duitse Lahr. Het verschil tussen de testfase en het effectieve gebruik van de robots is dat ze nu klantbestellingen zullen verwerken en naast de medewerkers van het fulfilmentcentrum werken.

Zalando werd in 2018 aandeelhouder in diens technologiepartner Magazino, een constructie die het vaker toepast bij leveranciers voor innovaties voor zijn kernprocessen.

In het fulfillmentcenter in Stockholm test de modewinkel robots die hele stellages naar zijn menselijke collega kunnen brengen.

Deel dit bericht

2 Reacties

Max vd Zee - OMA

Gaan ze dan eindelijk winst maken? Vraag me af of dit een goede ontwikkeling is..

Erwin Boogert

De nettowinst bedroeg in het meest recente kwartaal e45,5 mio. P23: https://corporate.zalando.com/sites/default/files/media-download/Zalando-SE_Half-Year-Report_2019.pdf

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond