Deel dit artikel
-

Zalando start verkoop tweedehands kleding in Nederland en België

Zalando gaat vanaf oktober tweedehands kleding verkopen in Nederland en België in navolging van Duitsland en Spanje. Dat zegt Jacintha de Graaf, directeur voor de Benelux, maandag in gesprek met Het Financieele Dagblad. Het bedrijf heeft heeft het nieuwe aanbod, onder de noemer Pre-owned, vanochtend ook in een persbericht bevestigd.

Vandaag lanceert Zalando officieel het nieuwe pre-owned aanbod in Duitsland en Spanje. Begin oktober gaat de categorie live voor klanten in Nederland, België, Frankrijk en Polen.

Klanten die kleding bij Zalando willen verkopen krijgen een Zalando-cadeaubon. Zalando past wel een strenge selectie toe. Niet alle kleding wordt aangenomen. Daarnaast moet de kleding zo goed als nieuw zijn en mogen er geen vlekken en gaten in zitten.

Er geldt ook een retourbeleid voor het geval dat kleding niet goed past.

Een algoritme bepaalt de prijs op basis van de vraag en de mogelijke snelheid van de verkoop.

De interesse in pre-owned mode is groot en groeit, vooral bij millennials, zegt Jacintha De Graaf van ZalandoBenelux. ‘We weten dat onze Nederlandse klanten graag duurzame keuzes maken en items die ze niet langer dragen, willen inruilen om plaats te maken voor iets nieuws. Echter missen klanten een gemakkelijke en betrouwbare oplossing die alles combineert: moeiteloos inruilen van items die ze niet meer dragen en een aangename ervaring bij het online shoppen van pre-owned mode.’

In Duitsland gaat Zalando nog een stap verder. Daar werd vorig jaar in het Alexa Shopping Center te Berlijn een winkel geopend waar het voor een habbekrats tweedehands kleding verkoopt van, zoals het zelf zegt, goede kwaliteit.

Foto Pexels

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond