Deel dit artikel
-

Zalando Tech Hub wordt mini-incubator voor startups

Startups kunnen bij Zalando’s Tech Hub in Helsinki drie maanden gratis huisvesting en voorzieningen krijgen. Dan moeten ze zich wel specialiseren in apps en mobiele producten.

Zalando biedt talent hiermee de gelegenheid zich te ontwikkelen onder een dak waar al heel veel expertise zit op het gebied van tech en fashion. Het is niet uit te sluiten dat het openstellen van de bedrijfsvloer een slimme manier van recruiting is.

In de pas geopende Helsinki Tech Hub (“We dress code”) kunnen startups drie maanden onderdak krijgen bij Zalando. Ze krijgen een kantoor en voorzieningen voor maximaal vijf man, een mentor en toegang tot batterijen Zalando-experts. Het e-commercebedrijf verlangt niets in ruil.

Het bedrijf legt uit: “Helsinki heeft een zinderende en actieve startupgemeenschap waar we echt van onder de indruk zijn. Dat is een belangrijke reden voor deze beslissing.” Dat en het feit dat mobiele e-commerce de toekomst heeft. De Duitsers halen in zekere zin om de drie maanden het randje van de toekomst in huis en mogen meekijken.

Het is niet uitgesloten dat de Finse overheid een rol heeft gespeeld in de extra rol voor de Helsinki Tech Hub (andere twee in Dublin en Berlijn). Met het vertrek van de telefoonbusiness van Nokia viel er een gat in de Finse economie. De overheid biedt geld aan voormalig Nokia-mensen om bedrijven te beginnen en vraagt grote bedrijven een actieve rol te spelen in het activeren technici zonder baan.

Om video’s van Youtube te kunnen tonen, dienen analytische cookies en tracking cookies geaccepteerd te worden.

Foto: Jorge Láscar (cc)

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond