Deel dit artikel
-

Zalando verdubbelt aantal fysieke outlets

In de komende twee jaar opent Zalando in Duitsland zes nieuwe fysieke outletstores, een verdubbeling ten opzichte van het huidige aantal. Buitenlandse outlets worden niet uitgesloten.

Concrete cijfers wil outletbazin Dorothee Schönfeld niet geven, maar de ervaringen met de huidige vijf zijn voldoende om nog eens zes nieuwe locaties te willen openen. Kort voor het weekend maakte ze bekend te willen uitbreiden.

De keuze is gevallen voor steden met een sterke middenstand, bevolkingsgroei en geografische gunstige ligging. Komend voorjaar krijgt Münster een Zalando Outlet, in de zomer Stuttgart en in de herfst Hannover. In het jaar erna volgen Mannheim, Ulm en Konstanz.

In deze winkels liggen niet de nieuwste collecties van de honderden merken die het e-commerceplatform gebruiken. Juist niet. De outlet zal enkel restvoorraden van vorige seizoenen en hooguit actuelere items maar dan met een klein defect; kapotte rits of een missende knoop.

Schönfeld zegt dat ze regelmatig de vraag krijgt uit de andere zestien Zalando-landen om daar ook outlets te openen. Daar zijn geen concrete plannen voor, zegt ze, maar het wordt niet uitgesloten. Dat is op te vatten als een verkapte ‘ja, maar nu nog niet’.

De vijf huidige outlets bevinden zich in Berlin, Frankfurt am Main, Keulen, Leipzig en Hamburg.

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond