Deel dit artikel
-

Zalando voert minimum bestelbedrag in

Zalando heeft in alle Europese landen een minimum bestelbedrag ingevoerd. In een paar landen bestaat dit al langer, nu geldt de regel in alle vijfentwintig landen waar de winkel actief is.

Klanten van Zalando in Nederland moeten minimaal voor 19,90 euro bestellen willen ze hun order gratis thuisbezorgd krijgen. Anders bedragen de standaard bezorgkosten 2,95 euro. Die prijzen wisselen per land. In Duitsland, bijvoorbeeld, ligt de drempel op 24,90 euro en kost een pakketje anders 4,90 euro.

Voor houders van het Plus-abonnement geldt de nieuwe regel niet. Zij krijgen ongeacht de orderwaarde gratis de snelste levering.

Begin mei bij de presentatie van de kwartaalcijfers kondigde de leiding de intentie al aan om overal te gaan werken met een minimum bestelbedrag. Naar nu blijkt, is de invoering daarvan recent afgerond. Zalando heeft in november 2018 voor het eerst de minimum bestelwaarde ingevoerd in een markt en in 2019 in nog een aantal andere markten.

Een woordvoerder licht toe dat de winkel in de nieuwe situatie de kosten per order beter kan managen. Er was een minderheid klanten die regelmatig kleine orders deed. Zij worden nu ertoe gestimuleerd hun wensen te bundelen in één bestelling. “De ervaringen zijn positief. Mensen snappen het.”

Deel dit bericht

6 Reacties

Frank Brinks - Frank Brinks Online resultaat

Heel goed in het kader van duurzaamheid ook.

Maar volgens mij klopt de titel niet echt ”Zalando voert minimum bestelbedrag”. Bij een minimum bestelbedrag kan je niet bestellen onder dit bedrag, nu voeren ze gewoon bezorgkosten van 2,95 euro in.

Erwin Boogert - Emerce

Ja, dat is waar. Daarom schrijven we doorgaans meer alleen een titel 😉

John Eeves

Eindelijk een grote partij die doorheeft dat gratis verzending niet meer houdbaar is. Wie volgt…..

Hugo Vis - www.vlvt.nl

Altijd gratis verzending en 100 dagen retour zijn gewoon niet houdbaar in de mode retail. Daarbij komt dat veel shoppers de fysieke winkelstraat toch wel heel leuk vinden en daar ook weer gaan winkelen.Er komt ongetwijfeld een bewustwording dat die duizenden busjes in de steden en bergen verpakkingsmateriaal niet echt duurzaam zijn. Met heldere regelgeving en informatie van de overheid zou het wellicht wat sneller doordringen bij de consument.

Dave

Gratis verzending naar een afhaalpunt.
Thuis bezorgen is altijd betalen.
Dan wel een gegarandeerd tijdslot (niet tussen 8 en 5).
Niet thuis 5 euro boete. Niet op tijd geleverd is 5 euro korting.
Scheelt heel wat bezorgbusjes.

Olaf Zwijnenburg

Tja, die busjes…. Reken eens uit wat de carbon footprint is van alle honderden bestellingen die nu in een rit vanuit 1 busje aan huis bezorgd worden en ‘vroeger’ door honderden klanten in fysieke winkels werden opgehaald met de auto, trein, bus en fiets. Ik ben oprecht benieuwd.

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond