Deel dit artikel
-

Zalando zoekt 1.000 nieuwe programmeurs

Zalando wil volgend jaar honderden nieuwe programmeurs aannemen om zijn e-commerceplatform van de nabije toekomst te bouwen. Het bedrijf vormt zich steeds sneller om van een winkel in platform.

Het hoofd van de HR-afdeling deed afgelopen dagen een interne oproep waarbij hij aangaf vijf goede recruiters te zoeken. Zij moeten hem komend jaar helpen bij het invullen van duizend vacatures voor goede technici.

Business Insider vernam het nieuws uit eerste hand via een Slack-kanaal van Zalando.

Tussen 2014 en nu verdubbelde Zalando zijn aantal programmeurs tot 1.600. Dat aantal moet binnen twaalf maanden nog eens met goed de helft gaan groeien.

Internationaal werkt er tegen de twaalfduizend man bij de Duitse modewinkel annex handelsplatform.

In maart 2015 onthulde Zalando zijn nieuwe strategie waarbij het zichzelf zou gaan omkatten van winkel in platform. Dat houdt in dat het op Amazon-achtige wijze een systeem bouwt dat handel faciliteert. Daarbij kan Zalando zelf de handelaar zijn maar ook een winkelketen of kledingfabrikant.

De investeringen en overnames in het afgelopen jaar vonden allemaal vanuit de nieuwe strategie plaats. Er werden belangen genomen in IT-partners voor de modebranche om de datastroom uit de fabrieken en groothandel naar het web te verbeteren en versnellen. Ook biedt het fulfillmentsdiensten, nam het een belang in een soort LinkedIn voor de modebranche, werd een platform voor influencermarketing opgericht en worden de fundamenten gelegd voor een paymentsdochter.

Foto: (cc)

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond