Deel dit artikel
-

Zanox door fusie grootste Europese affiliatepartij

Zanox fuseert met Affiliate Window en Buy.at en wordt daardoor de grootste marktpartij op het gebied van affiliatemarketing in Europa.

De eigenaren van de drie bedrijven leggen hun aandelen bij elkaar en verdelen ze weer om tot een nieuwe organisatie te komen. Dat maken de bedrijven gezamenlijk bekend.

Digital Window, bestaand uit Affiliate Window en Buy.at, is sinds 2009 in handen van Publigroupe uit Zwitserland en van Axel Springer uit Duitsland. Publigroupe brengt tevens Zanox onder in het fusiebedrijf. Digital Window is sterk in Engeland, Zanox heeft op het vasteland een stevige marktpositie.

Met het samengaan van de drie bedrijven ontstaat Europa’s grootste marktspeler in het affiliate-segment. De gezamenlijke bruto omzet van de drie bedroeg over vorig jaar 323 miljoen euro. Tradedoubler, de nummer twee, zou 13 procent kleiner zijn met een jaaromzet van 284 miljoen euro.

Het nieuwe bedrijf zal doorgaan onder de naam Zanox. De andere merknamen worden gehandhaafd. De leiding van het fusiebedrijf komt in handen van Philipp Justus, die het huidige Zanox leidt.

Axel Springer heeft 52,5 procent van de aandelen van het fusiebedrijf in handen, Publigroupe 47,5 procent.

Zanox is in Nederland een gevestigde naam. Affiliate Windows is hier niet actief, Buy.at wel maar vooralnsog niet bijzonder prominent.

Deel dit bericht

5 Reacties

Joris Toonders

Gefeliciteerd met deze mooie stap! Strategisch slimme zet. Schaalvoordelen zijn van essentieel belang voor affiliate netwerken en worden alleen maar belangrijker. Zanox gaat daar nu nog harder van profiteren en dat doen ze gewoon goed. Verwacht nog meer fusies en overnames de komende tijd in deze hoek. Door de professionalisering van de markt wordt technologie belangrijker en belangrijker.. de vraag van zowel affiliates als adverteerders wordt kritischer en zij verwachten meer en meer toegevoegde waarde. Bovendien is er duidelijk sprake van de 80/20 regel (of 90/10?) als we het hebben over affiliates waar het grootste deel van de omzet vandaan komt.. het grootste deel van de affiliate omzet voor dit soort netwerken komt uit slechts een paar handen vol met affiliates wat inmiddels volwassen bedrijven zijn geworden. Om die partijen goed te kunnen blijven servicen en voldoende toegevoegde waarde te kunnen bieden, ligt er aardig wat druk op de R&D van deze netwerken. Door expansie / massa kun je daar natuurlijk beter invulling aan geven. Benieuwd hoe dat zich gaat ontwikkelen!

Vincent Heidinga

Eens met Joris. (ik denk trouwens 95/5 😉

Dennis van Bekhoven

Ook van Harte gefeliciteerd Zanox. Dit is een hele mooie stap de goede richting op voor Zanox!En ik ben het ook eens met Joris 80/20.

Maurice Schuurmans

Schaalvoordelen akkoord, als de bureaucratie maar niet toeslaat, dit is wat je vaak ziet als bedrijven te groot worden. Lange lijnen en trage beslissingsprocessen!  Dus Zanox, houd de lijnen kort en blijf extreem klantgericht bezig zijn is mijn advies.

Maurice Schuurmans

2014, niet veel meer van overgebleven….

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond