Deel dit artikel
-

Zazzle nieuw avontuur van investeerders in Google

John Doerr en Ram Shiram, de investeerders die Google groot hebben gemaakt door kapitaal te verschaffen, hebben hun hoop gevestigd op een andere spinoff van Stanford. Dat is de universiteit waar ook Google het levenslicht zag. Het gaat om Zazzle, een soort marktplaats waar mensen onder meer zelf t-shirts en postzegels kunnen laten maken.

Doerr en Shiram hebben volgens C/Net  tot nu toe 16 miljoen dollar gestoken in Zazzle. Het bedrijf is net 2 jaar bezig, maar de fundamenten voor de onderneming werden al in 1999 gelegd. Beiden zullen ook plaatsnemen in de Raad van Commissarissen van het jonge bedrijf. Volgens Doerr zal Zazzle gaan zorgen voor een nieuwe doorbraak op het gebied van e-commerce.

Zazzle’s online store speelt in op de trend die in goed Engels “mass customization” heet. Dat betekent dat het inpeelt op de trend die mensen in staat stelt zelf een opdruk voor een t-shirt te verzinnen en die vervolgens te laten bedrukken. In die zin past het ook binnen de zogeheten “co-creation”-trend.

Voor het afrekenen wordt een model gecreeerd dat deels op dat van is Zazzle is een plek waar vraag en aanbod samenkomen, waar zowel kopers als verkopers terecht kunnen. Zazzle doet niets anders dan bemiddelen tussen diegenen die de t-shirts en de opdrukken verkopen en tussen die mensen die de t-shirts, postzegels of andere 'op maat gemaakte' goederen bestellen.

Zazzle maakt gebruik van het creative werk van 10.000 artiesten die een bijdrage leveren en van partners als Walt Disney en de bibliotheek van het Amerikaanse congres. Mensen kunnen de 'kunstwerken bewerken of aanpassen en vervolgens een t-shirt of iets anders ermee laten bedrukken. In ruil daarvoor betaalt Zazzle een vergoeding aan de desbetreffende artiest of aan Walt Disney.

Deel dit bericht

2 Reacties

King Yiu Chu

bestaat al: http://www.cafepress.com/cp/info/  Cafepress zijn iets verder dan Zazzle omdat zij de business meer overlaten aan de ontwerpers…

Jacco

Zo bijzonder is dit idee toch niet? Van mensen van Stanford verwacht je wel wat meer. Google ging om algoritmes met wiskundige modellen, dit is gewoon een commerciele website.

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond