Deel dit artikel
-

Zeeman in Roblox als statement over dure merkkleding

Zeeman komt tijdens Fashion Week met een eigen brandstore in Roblox met daarin een collectie Zeeman basics voor je avatar, als statement om óver dure merkkleding uit te dragen.

Wereldwijd zijn er 2,5 miljard mensen die naar schatting 100 miljard euro aan virtuele producten uitgeven. Zo verdiende Fortnite in 2022 alleen al $6 miljard aan de verkoop van virtuele items. Roblox, met meer dan 70 miljoen dagelijks actieve gebruikers, trekt vooral de aandacht van dure fashionmerken. Grote fashion merken maken gebruik van deze platforms om virtuele modecollecties te lanceren. Dat zijn digitale ontwerpen die binnen enkele minuten kunnen worden samengesteld. De makers hoeven geen materialen in te kopen, fabrieken te vinden of voorraden op te slaan. Toch zijn de bedragen die voor deze virtuele fashion worden gevraagd én betaald vergelijkbaar met écht gemaakte fashion items die in (web)winkels te koop zijn, vindt Zeeman.

In de virtuele store biedt Zeeman tijdloze basics aan voor de laagste mogelijke prijs binnen Roblox. Wie met zijn avatar de store binnenstapt, wordt persoonlijk welkom geheten door NPC (Non-Player Character) Sailor Stan. En vindt hier de meest populaire Zeeman basics zoals T-shirts, witte sokken en boxers. Allemaal met Zeeman branding. Er is een DJ, een dansvloer en er zijn pashokjes om de basics – als statement – over dure merkkleding aan te trekken. Zo hoopt Zeeman een trend in de metaverse te lanceren. En een nieuw geluid te laten horen.

De campagne wordt in alle landen waar Zeeman actief is gedeeld op de socials. Daarnaast werkte Zeeman speciaal voor deze campagne met Nederlandse en Duitse influencers en creators. Uit Nederland MeisjeDjamila en Lotte en uit Duitsland Beley en Ronja. Zij brachten de opening van de Zeeman brandstore met een eigen livestream bij hun volgers onder de aandacht en moedigden aan om de Zeeman basics over hun dure fashion outfits de dragen.

Voor deze campagne werkt Zeeman samen met social tech agency GoSpooky, die Zeeman ook ondersteunt bij hun TikTok-strategie.

De virtuele Zeeman brandstore zal enkele maanden open blijven. De Zeeman basics blijven de volledige periode beschikbaar voor de laagst mogelijke prijs. Daarnaast heeft Zeeman enkele gelimiteerde items gedurende de livestream gratis weggegeven.

Om video's van Youtube te kunnen tonen, dienen analytische cookies en tracking cookies geaccepteerd te worden.

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond