Deel dit artikel
-

‘Zeeuwse slag om breedbandklant verwacht’

Diverse experts geraadpleegd door Omroep Zeeland verwachten dat KPN versneld glasvezel in Zeeland gaat uitrollen om kabelbedrijf Delta bij te benen. Voor 2022 wil het bedrijf de snelle internetverbinding bij 50.000 Zeeuwse huishoudens aanleggen. Dat komt neer op zo’n 30 procent van totaal aantal Zeeuwse huishoudens.

Het is volgens de experts nog wel te vroeg om te spreken over een ‘slag’ om de Zeeuwse klant, maar die zou er zomaar kunnen komen. KPN is al begonnen met de aanleg van glasvezel in Tholen-stad en Yerseke. Op welke zeven andere plekken KPN glasvezel aan gaat leggen, wil het bedrijf om strategische redenen nog niet kwijt.

Yerseke is de eerste plaats in Nederland waar KPN gebruik gaat maken van een nieuwe glasvezeltechnologie waarmee men in de toekomst ook snelheden van boven de 1 gigabyte kan realiseren. In Yerseke gaat het om zo’n 3000 huishoudens.

KPN bood tot voor kort alleen DSL in Zeeland en dat is niet meer voldoende om te concurreren met de hoge snelheden die Delta heeft aangekondigd. Om meer bandbreedte te creëren is het analoge signaal voor televisie door Delta al uitgeschakeld. Delta zegt dat ze een gigabyte over de kabel kan leveren en voor KPN is het lastig om die snelheid uit het huidige kopernetwerk te persen.

Maar er is nog veel werk aan de winkel voor KPN in Zeeland. Ze hebben nog niet overal in Zeeland hun kopernetwerk geüpgraded. Niettemin gaat ‘Delta de hete adem van KPN wel in de nek voelen en dat gaan ze ook merken in hun klantenaantal’.

Foto boven Pixabay, illustratie onder: overzicht van glasvezel in Nederland (Stratix)

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond