Deel dit artikel
-

‘Zeewolde prima in staat om besluit over datacenter Meta te nemen’

Gemeenteraadsleden zijn prima in staat om te besluiten over het grote datacenter van Meta in Zeewolde. Dat zegt PvdA/GroenLinks-raadslid Yvonne van Bruggen in reactie op de kritiek dat de gemeente zo’n groot project niet alleen kan beoordelen.

Van Bruggen reageert op uitlatingen van onder anderen collega-gemeenteraadslid Erik van de Beld van de ChristenUnie en Statenlid Gert-Jan Ransijn van JA21 in NRC. Volgens Van Bruggen zijn deskundigen ingehuurd voor de beoordeling.

Op 16 december neemt de gemeenteraad een besluit over de komst van het datacenter in het dorp. Dat besluit uitstellen tot na de gemeenteraadsverkiezingen, zoals Van de Beld van de ChristenUnie wil, vindt Van Bruggen niet nodig.

Deel dit bericht

2 Reacties

Peter Pannekoek - Duurzaam Nederland

Er is een groot woning tekort in Nederland. Zie hoeveel ruimte dit datacenter in beslag neemt versus het aantal woningen wat hier gebouwd had kunnen worden.
Zie het verbruik van water wat nodig is om het data center te koelen.
Zie het stroomverbruik wat hiervoor nodig is, waarschijnlijk van een gesubsidieerd stroomproject zal afkomen waar geen Nederlander voordeel van heeft maar dit soort bedrijven juist temeer.
Zie het lage aantal banen wat dit project oplevert versus de grond die dit soort bedrijven inpikken.
Kortom Zeewolde heeft zich een oor laten aannaaien en denkt hiermee een goede stap te hebben gedaan en realiseren zich niet dat zij juist in een enorm zinkgat zijn gestapt en dat de komende decennia zij hier hinder van zullen hebben.
Arme mensen in Zeewolde en burgers van Nederland, jullie zijn weer met een kluitje in het riet gestuurd en de grote Social media is de lachende derde.

Dennis

Het is bizar dat ze dit toestaan. Het levert onze economie echt 0,0 op en zorgt voor enorm veel overlast in energievoorziening, landschap en overtollige warmte (die voor het overgrote deel helemaal niet als restwarmte op andere plaatsen wordt gebruikt). De ambtenaartjes zijn waarschijnlijk weer goed in de watten gelegd in Silicon Valley en denken nu er helemaal bij te horen en tech bedrijven lachen zich weer eens rot…

Bouw die blokkendozen lekker vooral in landen met veel overschot aan land. Ze willen hier allemaal zitten vanwege de goede verbinden, laat ze daar dan de hoofdprijs voor betalen, dan hebben de economie en de inwoners er ook nog wat aan.

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond