Deel dit artikel
-

Zeker 200 Nederlandse verkopers op darkwebmarkt WallStreet Market

Van de 5000 verkopers op het darknetplatform WallStreet Market, dat recentelijk door de politie is overgenomen, lijken minimaal 200 Nederlands te zijn. Samen waren deze Nederlandse online dealers verantwoordelijk voor 40.000 advertenties. De Nederlandse ‘verkopers’ hebben hiermee meer dan 100 miljoen euro omgezet. De verwachting is dat de aantallen en bedragen nog groeien.

WallStreet Market was wereldwijd de grootste markt op het darknet waar illegale goederen zoals drugs, botnets, malware, vals geld maar ook rijbewijzen, scans en bankdocumenten werden aangeboden.

Al langere tijd hebben de Duitse politie, de Amerikaanse FBI en de Nederlandse politie WallStreet Market op de korrel. Sinds 2017 werd er door de betrokken partijen onderzoek gedaan naar deze markt. Hieruit bleek dat servers uit het netwerk van deze darkmarket zich in Nederland bevonden.

In het weekend van 20 april was de markt opeens niet meer goed toegankelijk. De politie kwam erachter dat er een zogenoemde exit-scam aan de gang was. Kopers en verkopers werden buitengesloten en konden niet meer bij betalingen en tegoeden. Het geld werd in grote getalen weggesluisd uit de markt.

In Nederland heeft de politie bij een hostingbedrijf kopieën gemaakt van de servers. De data die hierbij is aangetroffen wordt nog geanalyseerd.

Foto’s Politie

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond