Deel dit artikel
-

Zelfopwarmende lunchbox

Vier jonge Nederlandse ondernemers hebben een zelfopwarmende lunchbox uitgevonden waardoor je buitenshuis een gezonde warme maaltijd kunt eten. Met de Heatbox kan in acht tot twaalf minuten op elke locatie een warme maaltijd worden gebruikt.

Er zijn drie verschillende stoomprogramma’s voor maaltijden van verschillende formaten. De box is oplaadbaar via een meegeleverde USB-C oplader en kan met één keer laden drie maaltijden opwarmen. De box wordt aangezet met een knop of via een app waarin ook recepten zijn te vinden en calorieën kunnen worden bijgehouden. Ook kunnen via de Heatbox telefoons worden opgeladen.

Het enige dat nodig is voor drie warme maaltijden is 30 milliliter water. In de box worden maaltijden opgewarmd met stoom, waardoor voedingswaarden ook nog eens beter behouden blijven dan bij opwarmen in de magnetron. De technologie is geïnspireerd op de au bain-marie methode. Het bedrijf heeft patent aangevraagd voor de techniek waarmee water en maaltijd gescheiden blijven.

Heatbox is één van de vijftig startups die in januari met Prins Constantijn naar CES (Consumer Electronics Show), in Las Vegas gaan; de grootste consumentenelectronicabeurs ter wereld.

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond