Deel dit artikel
-

Zencap wordt p2p-leenbank voor MKB

Banken hebben er weer een concurrent bij die op termijn serieus handel kan afpakken. Zencap is een online platform dat geldschieters in contact brengt met bedrijven uit het MKB die leningen zoeken tot 150.000 euro.

Vooralsnog is de startup enkel actief op de Duitse markt, maar de investeerders achter het bedrijf rollen hun nieuwe bedrijven consequent uit naar zo veel mogelijk andere Europese landen. Hoeveel het investeringsvehikel van de Samwerbroers in Zencap steken is niet bekend, maar hun financiële positie en netwerk geeft hen een lange adem.

Zencap brengt vraag en aanbod van geld met een zakelijk oogmerk bij elkaar. De leningvrager omschrijft op de site zijn project en het doel van de gezochte middelen. Hoe groter het risico van het project hoe hoger het rentepercentage dat leners kunnen vragen. Dat percentage ligt ergens tussen de 2,3 en 13,9 procent.

Belangstellende investeerders kunnen al vanaf honderd euro meedoen aan een lening.

Rocket Internet, een vehikel van de Samwers, heeft inmiddels met Lendico een vergelijkbaar platform voor leningen aan particulieren. Lendico biedt zijn diensten aan in Duitsland, Oostenrijk, Spanje en Polen.

Foto: Martina Photography (cc)

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond