Deel dit artikel
-

Zes bedrijven goed voor 56% globaal internetverkeer

Zes van de grootste internetbedrijven genereren samen 56 procent van al het dataverkeer. Dat is 32 procent meer dan twee jaar geleden.

Bedrijven als Google, Facebook en Amazon worden steeds meer een vast onderdeel van onze levens. Dat klinkt als een open deur, maar de trend naar concentratie van het mondiale dataverkeer kwantificeert dat:

Netwerk- en analysebedrijf Sandvine verwacht dat de opkomst van nieuwe technologieën wel voor een kentering kan zorgen. Naarmate bedrijven steeds meer data naar de cloud brengen worden hele industrieën actieve dataspelers. Toepassingen variëren van robotica, telezorg, zelfrijdend persoons- en vrachtvervoer en openbare veiligheid. De datastroom binnen en tussen sectoren zal spoedig aanzienlijk groeien.

De techbedrijven investeren al jaren miljarden euro’s in de bouw van eigen datacentra, maar ook in de aanleg van eigen datakabels. Daarmee creëren ze immense besloten, wereldomspannende datanetwerken waarbij ze zelf de snelheid van de dienstverlening kunnen optimaliseren.

Foto: Aaron Paxon (cc)

Deel dit bericht

1 Reactie

bert

In deze cijfers ben ik zo vrij de bloatfactor te lezen: oftewel Google en Facebook zijn het slechts in staat hun datastromen te beheersen. Google zou bijvoorbeeld eens onzin-4K op Youtube moeten downsamplen. Van die telefooncrap die minder details heeft dan fatsoenlijke 1080p.
Chapeau voor Microstoft, knap om te reduceren en toch heel de wereld aan de Teams te krijgen.

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond