Deel dit artikel
-

Zestig miljoen groeigeld voor Amsterdams MessageBird

Cloudcommunicatieplatform MessageBird haalt zestig miljoen dollar op in een investeringsronde waarbij Atomico en Accel instappen als nieuwe aandeelhouders.

De zittende externe investeerder Y Combinator doet ook mee in deze Series A-ronde.

Oprichter en CEO Robert Vis (foto) van MessageBird zegt tegen Emerce: “Tot nu toe moesten we het vooral van mond-tot-mondreclame hebben. We willen meer de enterprisemarkt op en dan is zo’n grote ronde funding op zich al goede reclame en het laat aan deze grote bedrijven zien dat we een betrouwbare partij zijn met een goede balans.”

Een dergelijk groot bedrag op de bank geeft het cloudtelecombedrijf ook financiële weerstand bij eventuele onverwachte tegenslagen.

Interesse is er volgens Vis altijd wel geweest om in zijn bedrijf te investeren, maar er was niet echt een noodzaak om daar ongeremd op toe te happen. Het bedrijf is winstgevend en betaalt de groei uit eigen middelen.

Er werkt 75 man bij het bedrijf aan de Baarsjesweg vlakbij het Surinameplein in Amsterdam. Voor eind 2017 zullen dat er pakweg honderd zijn. Het nieuwe groeigeld wordt niet aangewend om in no time door te stoten naar driehonderd man, aldus Vis. “Er komen wel zware mensen bij op Marketing en Sales. We willen op wereldschaal gaan verkopen en zoeken versteviging in Amerika en Azië.”

MessageBird ontwikkelde afgelopen jaren platform om in bulk sms te versturen voor servicedoeleinden. Bijvoorbeeld de sms’jes van Amber Alert en ING in Nederland en serviceberichten op bekende mobiele en chatplatformen. Programmeurs kunnen op het platform terecht om tegen de sms-, chat- en – sinds kort – voice API’s te programmeren.

“Bij voice kun je denken aan security calls of de callcentermarkt. Wij hebben connecties met meer dan tweehonderd telecomaanbieders. Enterprises hebben direct contact met hun klant via ons. Geen tussenpartijen.”

“De telecommarkt wordt nog door hardwarepartijen gedomineerd, maar de overgang naar softwaregebaseerd is ingezet. Dat is een enorm grote mondiale markt en daarom is er ruimte voor meerdere partijen naast elkaar. Bedrijven zoeken het liefst een ‘one stop shop’, daarom kun je denken aan toekomstige uitbreidingen in richting van video, data en ‘apps for enterprises’.”

MessageBird heeft 15.000 internationale klanten, variërend van eenzitters en kleine MKB’ers tot concerns als Uber, DoorDash, SAP, Huawei en Heineken. Naast een kantoor in Amsterdam zetelt het in San Francisco, Sydney en Singapore. Het team is op weg om dit jaar een omzet van honderd miljoen dollar te realiseren.

Namens Atomico komt Hiro Tamura in de Raad van Bestuur en namens Accel Miles Clements. Beiden als non-executive.

MessageBird is het tweede Nederlandse bedrijf waar Accel in investeerde. In 2014 had Catawiki de primeur.

Deel dit bericht

1 Reactie

Anne

Lijkt mij lastig om dit soort business GDPR proof te krijgen. Zowel qua privacy als security. SMS is sowieso al meerdere malen als onveilig bestempeld en zou vanaf medio volgend jaar dus niet meer gebruikt kunnen worden? In ieder geval niet voor 2FA.

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond