Deel dit artikel
-

Zestig miljoen groeigeld voor Withings

De van oorsprong Franse fabrikant van slimme medische trackers Withings ontvangt een investering van zestig miljoen dollar van onder meer Gilde Healthcare.

Naast Gilde doen ook de meeste reeds zittende aandeelhouders mee in deze tweede investeringsronde. Die is er met name op gericht om Withings internationaal op te schalen qua bereik. Dat wordt met name een marketingexercitie in het domein van smart devices en dan met name richting de B2B-markt.

De horloges, weegschalen en bloeddrukmeters van Withings zijn anders dan de gemiddelde apparaten met Google- en Apple-software aan boord. Ze richten zich met name op gebruikers die actief bezig zijn met gezondheid en medische vraagstukken, bijvoorbeeld patiënten, verzorgers en therapeuten. Daarnaast gaat alle data niet naar een grote cloud waar de gebruikersdata worden vermengd met een waaier van andere databronnen voor andere commerciële doeleinden (aankondiging oktober 2019, PDF)

“We vinden alledaags apparaten opnieuw uit en geven ze medische krachten.”

Withings viel in april 2016 in handen van Nokia en werd als divisie hernoemd tot Nokia Health. In mei 2018 kocht oprichter Éric Carreel zijn geesteskind terug met hulp van een groep investeerders.

Foto: Code_N (cc)

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond